Fizik, fizik, fizik

Yapmak istersin. Aklındakileri ayaklarına uygulatamazsın. Bunun sebebi fizik eksikliktir. Dün forma giyen on dört futbolcudan sekizi, bu sezon kulüp takımlarında sürekli oynayan oyuncular değildi. Bu birinci etkendi. UEFA’nın resmi...

Yapmak istersin. Aklındakileri ayaklarına uygulatamazsın. Bunun sebebi fizik eksikliktir.

Dün forma giyen on dört futbolcudan sekizi, bu sezon kulüp takımlarında sürekli oynayan oyuncular değildi. Bu birinci etkendi.

UEFA’nın resmi muhabirinin verdiği bilgiye göre Fransa’nın güneyinde kamp yapan tek takımdık. 0 (sıfır) rakımda İzmir’e benzer hava koşullarında kamp ve ardından Paris’te ilk maç. Mesela dün Marsilya’da hava 29 derece, nem %30’du. Maç yaptığımız Paris’te ise 18 derece ve nem %78’di. Adeta farklı iki iklim. Bu da ikinci etken.

Dün istediklerimizi yapamamamızın sebebi taktikten önce fizikti. Maçın ikinci yarısında takımın iyice düşmesi bunu ispatıydı.

Bu yüzden Scott Piri kamp boyunca aşırı yükleme yapmadan takımdaki bu eksikliği görüp makyaj yaptı. Dikkat ettiyseniz ısınmada kuvvet bantıyla kısa kısa kuvvet çalıştı Milliler.

Bu turnuvada “fizik olarak yoksan, futbolda varz olamazsın” ana fikrinin çıkacağını hep birlikte göreceğiz. Günümüz futbolunda farkı yaratan detay bu olacak. Olmazsa olmaz, fizik, fizik, fizik!

Dün bu konuda sınıfta kaldık.

Taktik olarak da Hırvatları rakip alanda bir kişi fazla yakalayacak organizasyonu kuramadık. Hırvatlar bu konuda pozisyon yaratamasa da Srna’yı hep boşta bulmayı başarmışlardı.

Modriç’in ekstra vuruşu ile öne geçince, kuvvette devamlılık sorunumuzla birlikte kaldıramayacağımız bir ağırlığı omuzlarımıza yükledik.

İkinci devre bunu çevirmek zordu. Öyle de oldu.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Orta saha arızası 08 Mayıs 2023 | 86 Okunma Sezon sonu 03 Nisan 2023 | 298 Okunma Rakibi kendisi 20 Mart 2023 | 114 Okunma Düşük Vites 05 Mart 2023 | 74 Okunma Çok iyi puan 03 Şubat 2023 | 108 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar