Doğaçlama

Devrenin sonlarına yakın goller kaçtı. Hem de kılpayı. Garip olan Astana ile kendi evinde oynadığı halde, Galatasaray’ın pozisyonları kontradan bulmasıydı!..Mustafa Denizli oyun hamuru gibi on bir kurmuştu. Çek...

Devrenin sonlarına yakın goller kaçtı. Hem de kılpayı. Garip olan Astana ile kendi evinde oynadığı halde, Galatasaray’ın pozisyonları kontradan bulmasıydı!..

Mustafa Denizli oyun hamuru gibi on bir kurmuştu. Çek çekiştir istediğin şekli ver. İstediğin dizilişi yapabilirdin. Elastik bir yapıdaydı. Chedjou maça orta saha merkezinde başladı.

Dünkü Chedjou performansı sonrası Galatasaray’ı takip eden gazeteciler arasında iki kamp oluşacaktır. Bir: aralarında benim de bulunduğum “Chedjou orta sahnın defansif yükünü taşımalı” diyenler. İki: “Gördünüz mü Chedjou orta sahada oyanarsa ne olurmuş diyenler.

Ben fikrimde inatçıyım. Chedjou’nun bir maçlık performansına bakmadan bu bölgeye alışması için ısrar etmek gerek. Elbette transfer döneminde oraya bir takviye yapılmayacaksa!.. Dün topu kullanırken zaaf yaşadı. Stoperde bu konuda daha rahattı. Fakat onun varlığı ile Selçuk’u hücumda güvenle biraz daha ileri itebilirsiniz.

Aslında Galatasaray’ın oyununda kimin nerede kullanıldığından daha vahim iki sorun var. Rakibi karşılarken üzerine gitmemesi. Bu sayede rakip topu kullanabilecek zaman ve alan buluyor. Bir de topu kullanırken fazlaca zaman harcıyor. Hızlı oynamıyor. Rakip kolay önlem alabiliyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Orta saha arızası 08 Mayıs 2023 | 86 Okunma Sezon sonu 03 Nisan 2023 | 298 Okunma Rakibi kendisi 20 Mart 2023 | 113 Okunma Düşük Vites 05 Mart 2023 | 74 Okunma Çok iyi puan 03 Şubat 2023 | 108 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar