Defans zaferi

Plan topa sahip olup kontrolü ele geçirmekti. Haftabaşından bu yana muhtemel kadroların hepsinde yer alan Emre Çolak’ın varlığı da bu sebepleydi.Melo, Selçuk, Sneijder ve Yasin ile birlikte topu kazanmakta maharetli olmayan ama zor...

Plan topa sahip olup kontrolü ele geçirmekti. Haftabaşından bu yana muhtemel kadroların hepsinde yer alan Emre Çolak’ın varlığı da bu sebepleydi.
Melo, Selçuk, Sneijder ve Yasin ile birlikte topu kazanmakta maharetli olmayan ama zor kaybeden bir orta saha kurulması doğru tercihti.
Galatasaray kontrolü ele geçirdi mi? Tam olarak evet denemez. Bundan daha önemlisi gol buldu. Mersin deplasmanı bu ana kadar zordu. Maçın ilk çeyreğinde gelen gol sonrasında kontrollü bir oyun ve iyice yüklenen Mersin takımında forvetlerinin geriye yardımda geciktiği anlarda doğru çıkışlarla gol arayan bir yapıya döndüler. İlk yarı bu oyunu iyi de oynadılar.
İkinci yarı Olcan’ın girişi ile daha iyi oynaması beklenirken, kontrolü abartıp kendi sahalarında çok fazla kaldılar.
Burak Yılmaz’ın ileride top tutamamasının bunda payı büyüktü. Burak Yılmaz ileriye atılan topları tutamayınca beklerine yardıma giden Olcan, Yasin ile Selçuk ve Sneijder’in de ileri desteğinde sıkıntı yaşandı.
Buna benzer bir planı Gençlerbirliği deplasmanında yapmışlar, ancak orada Melo’nun yokluğunda Selçuk’un yanına Emre’yi yerleştirdiklerinden defansif sorunlar yaşamışlardı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Orta saha arızası 08 Mayıs 2023 | 86 Okunma Sezon sonu 03 Nisan 2023 | 298 Okunma Rakibi kendisi 20 Mart 2023 | 113 Okunma Düşük Vites 05 Mart 2023 | 74 Okunma Çok iyi puan 03 Şubat 2023 | 108 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar