Arda, ihraç ve gelişim

Çok değil. Bir yıl sonra!.. Dünyada futbolla ilgilenen herhangi birine “Türk futbolunu tarif et” dediğinizde ağzından tek isim dökülecek: “Arda Turan”. Futbolla ilgilenmeyen de muhtemelen Barcelonalı bu Türk...

Çok değil. Bir yıl sonra!.. Dünyada futbolla ilgilenen herhangi birine “Türk futbolunu tarif et” dediğinizde ağzından tek isim dökülecek: “Arda Turan”. Futbolla ilgilenmeyen de muhtemelen Barcelonalı bu Türk çocuğunun adını duymuş olacak. Dün temposuyla değil, ama zekasıyla buna yakışır top oynadı.

Futbolunu ülke sınırlarından çıktığı dört yıldan bu yana geliştiriyor. Bunda elbette kendi katkısı büyük. Fakat oynadığı kulüplerin yapısının, hocalarının antrenmanlarının, taraftarın yarattığı atmosferin ve medyanın çalışmaya teşvik eden gerçekçiliğinin payı da tartışılmaz. Eğer gerçekten ilerleyen günlerde Almanya Futbol Federasyonu ile “oyuncu almama” anlaşması yapacaksak, değerlerimizi ya Arda gibi ihraç etmemiz ya da kendi futbol iklimimizi Arda’nın geliştiği iklime dönüştürmemiz şart!..

Dün maçı izleyen kaç kişi Arda’nın oyun görüşündeki gelişimi gördükten sonra, ülkemizde oynayan yeteneklerimizi o seviyeye çıkarsak neleri başarabileceğimizi de görmüş müdür? Sanmam.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Orta saha arızası 08 Mayıs 2023 | 86 Okunma Sezon sonu 03 Nisan 2023 | 298 Okunma Rakibi kendisi 20 Mart 2023 | 113 Okunma Düşük Vites 05 Mart 2023 | 74 Okunma Çok iyi puan 03 Şubat 2023 | 108 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar