Adıyaman: Doğu’nun Egesi...

Gazetecilerin alıştığı klasik bir sorudur, “Ankara’dan nasıl görünüyor?” Seçim öncesinde ise durumun Ankara’dan değil, meydanlardan, hatta meydanlara yansımayan kahvelerden, köylerden nasıl...

Gazetecilerin alıştığı klasik bir sorudur, “Ankara’dan nasıl görünüyor?”

Seçim öncesinde ise durumun Ankara’dan değil, meydanlardan, hatta meydanlara yansımayan kahvelerden, köylerden nasıl göründüğü önemlidir.

Seçim heyecanı sokaklara çok geç yansıdı. Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun ilk iki mitingini yaptığı Erzurum ve Sivas’ı izlerken, heyecanın sahaya yavaş yavaş inişine de tanık olmuştum.

Ardından muhalefet partileri de kampanyalarını başlatınca hareket geldi.

Başlangıçtaki bu sükuneti yorumlamak için bugünü beklemem iyi oldu. Belki daha ileri yorumlar için son iki haftaya girmek gerekir. Ancak geçen hafta yaptığım İzmir, Adıyaman ve Kahramanmaraş seyahatlerim, ‘sükunet’ hakkında bir şeyler söylemem gerektiğini gösterdi.

Adıyaman’ı bilmemek eksiklikmiş

Adıyamanlı çok yakın dostlarım olmasına rağmen bu şehre gitmemiş olmakla çok şey kaybetmişim. Bunu anlamam için bir gün yetti.

Ankara’da Adalet Bakanlığı’nın kara kutusu diye tanınan Bakanlık Yüksek Müşaviri Adnan Boynukara’nın adaylığı bu fırsatı verdi. Boynukara’yı STAR Açık Görüş’teki akademik makaleleriyle de tanıyorsunuz. 

Adıyaman’ı ve çevredeki 4 köyü birlikte dolaştık.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
HDP sıtmaya razı oldu, Özdağ'la aynı adaya oy istedi 26 Mayıs 2023 | 249 Okunma Türk'ün anlamını daraltmayalım, yeter… 23 Mayıs 2023 | 331 Okunma Kılıçdaroğlu CHP'yi Zafer'e taşıdı! 19 Mayıs 2023 | 2.276 Okunma Gençlere karşı ‘üçkağıt' yapılmaz 17 Mayıs 2023 | 283 Okunma Anadolu Ajansı, seçim sonuçlarını nasıl veriyor? 16 Mayıs 2023 | 503 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar