ABD, ‘DHKP/C bize de saldıran bir terör örgütüdür’ diyor da...

2 Şubat 2013’te Ankara’daki ABD Büyükelçiliği’ne ‘canlı bomba’ saldırısı oldu. Teröristin DHKP/C’li Ecevit Şanlı olduğu, yaşadığı Almanya’dan Yunanistan’a, oradan...

2 Şubat 2013’te Ankara’daki ABD Büyükelçiliği’ne ‘canlı bomba’ saldırısı oldu. Teröristin DHKP/C’li Ecevit Şanlı olduğu, yaşadığı Almanya’dan Yunanistan’a, oradan da Türkiye’ye geçtiği haberleri medyada yer aldı. (Örgütün Fransa, Almanya, Belçika, Hollanda, Yunanistan ayakları Türkiye için sır değildi. Liderleri Dursun Karataş, cezaevinden kaçtıktan sonra Fransa’da yakalanmış ve serbest bırakılmış, ancak 2008’de öldüğünde Hollanda’da kanser tedavisi gördüğü ortaya çıkmıştı.)

Olaydan üç gün sonra, önceden planlanmış bir medya buluşması için gazetelerin Ankara temsilcileri olarak dönemin Büyükelçisi Francis Ricciardone’nin konuğuyduk.

O görüşmenin notları 6 Şubat tarihli gazetelerde yer aldı.

Açık konuşmuştu Ricciardone: “DHKP-C bu saldırıyla Amerikan sistemine karşı suç işledi. Bizim hukukumuzda bu durumda dava açma hakkı doğuyor. Dava açmak için güçlü kanıtlarla, güçlü bir argüman geliştirmek gerekiyor. Mahkemelerimiz, savcılarımız ve polisimiz bunun için birlikte çalışmalı. Bu örgüt ABD terörist listesinde. Avrupa’da ki özgürlüklerden yararlanarak ayakta kalmaya çalışıyor. Şimdi Türkiye’nin yanı sıra diğer ülkelerle birlikte çalışacağız. Öyle kanıtlar toplamalıyız ki herhangi bir ileri demokrasi ülkesinde de bunlar kabul görmeli. DHPK-C’nin şiddete başvurduğu ve bununla da övündüğü ortada.”

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
HDP sıtmaya razı oldu, Özdağ'la aynı adaya oy istedi 26 Mayıs 2023 | 249 Okunma Türk'ün anlamını daraltmayalım, yeter… 23 Mayıs 2023 | 331 Okunma Kılıçdaroğlu CHP'yi Zafer'e taşıdı! 19 Mayıs 2023 | 2.276 Okunma Gençlere karşı ‘üçkağıt' yapılmaz 17 Mayıs 2023 | 283 Okunma Anadolu Ajansı, seçim sonuçlarını nasıl veriyor? 16 Mayıs 2023 | 503 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar