SGK artık askerlik belgesi istemiyor

Değerli okurlar, önceki yazılarımızda da belirttiğimiz ve takipçisi olduğumuzu söylediğimiz SGK’nın askerlik borçlanması için istenen askerlik sürelerini gösteren belgeyi artık kişilerden...

Değerli okurlar, önceki yazılarımızda da belirttiğimiz ve takipçisi olduğumuzu söylediğimiz SGK’nın askerlik borçlanması için istenen askerlik sürelerini gösteren belgeyi artık kişilerden istememesinden bahsedip ayrıca sizlerden gelen soruları yanıtlayacağım.

Bildiğiniz gibi köşemizde siz değerli okurlarımızdan gelen sorular neticesinde sorun yaşadığınız konuları gündeme taşımaya çalışıp çözüm için aracı oluyoruz. Sizlerden gelen sorular üzerine daha önceki yazılarımda da belirtmiş olduğum askerlik belgesinin istenmesi teknoloji çağında tuhaf gelmişti. Hatta vatandaşların e-devlet üzerinden almış oldukları askerlik belgesinin bile geçersiz sayılıp askerlik şubelerinden ıslak imzalı olması mecburiyetini de eleştirip düzeltilmesini istemiştik.

Yeni ÇSGB atanan Jülide Sarıeroğlu hanımefendinin bakanlığa atandığı gün SGK Başkanlığı bir genel yazı ile artık bu sorunun çözüldüğünü duyurmuş bulunmaktadır. 20.07.2017 tarihinden itibaren kuruma askerlik borçlanması için müracaat edenlerden belge istenmeyecek olup ilgili memura açılan “Askerlik Bilgisi” menüsünden askerlik bilgilerine ulaşılabilecektir. Bu açılan askerlik bilgisi ekrandaki askerlik süresinde tereddüt olursa ve yedek subay okulunda geçen süreleri borçlanmak isteyen sigortalılar askerlik şubelerinden veya kuvvet komutanlıklarından önceden olduğu gibi imzalı belge getireceklerdir.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
4-a’dan sonra 4-b tekrar devreye girer 01 Kasım 2017 | 231 Okunma Kimler 3600 gün ile emekli olur? 13 Eylül 2017 | 486 Okunma SGK bilgilerinizi güncellemeniz gerekli 12 Ağustos 2017 | 417 Okunma SGK artık askerlik belgesi istemiyor 09 Ağustos 2017 | 348 Okunma Doğum borçlanmasını kadın bakan çözer mi? 29 Temmuz 2017 | 117 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar