İşçilerin yol izni kaç gündür?

Değerli okurlar; bugün sizlere yıllık izin kullanan işçilerin yol izin haklarından bahsedip sizlerden gelen soruları cevaplayacağım.Geçen hafta yayınladığımız “Yıllık izin birer gün olarak...

Değerli okurlar; bugün sizlere yıllık izin kullanan işçilerin yol izin haklarından bahsedip sizlerden gelen soruları cevaplayacağım.
Geçen hafta yayınladığımız “Yıllık izin birer gün olarak kullanılır mı?” yazısı sonrası aldığım onlarca mailden bir bölümü de yıllık izin kullanılırken yolda geçen süre bu izine dahil mi veya ayrı bir yol izin hakkımız var mı soruları neticesinde b gün kısa da olsa yıllık izne çıkan işçilerin yol izin haklarından bahsedeceğim.

İŞVEREN YOL İZNİ VERMEK ZORUNDA MI?

4857 sayılı İş Kanunu’nun 56.maddesinin son paragrafına göre, “YILLIK ÜCRETLİ İZİNLERİ İŞYERİNİN KURULU BULUNDUĞU YERDEN BAŞKA BİR YERDE GEÇİRECEK OLANLARA, İSTEMDE BULUNMALARI VE BU HUSUSU BELGELEMELERİ KOŞULU İLE, GİDİŞ VE DÖNÜŞLERİNDE YOLDA GEÇECEK SÜRELERİ KARŞILAMAK ÜZERE İŞVEREN TOPLAM DÖRT GÜNE KADAR ÜCRETSİZ İZİN VERMEK ZORUNDADIR” tanımlamasıyla çalışanlar bu süreler doğrultusunda ücretsiz yol izni isteme hakkına sahipler. İstenilen bu yol izni için Resmi Gazete’de 03.03.2004 tarih ve 25391 sayısında Yıllık Ücretli İzin Yönetmeliği Yayınlanmıştır. Bu yönetmeliğin 6. maddesinde işçi istemde bulunur, gideceği yeri belgeler ise dört günlük ücretsiz yol iznini işveren vermek zorundadır.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
4-a’dan sonra 4-b tekrar devreye girer 01 Kasım 2017 | 231 Okunma Kimler 3600 gün ile emekli olur? 13 Eylül 2017 | 486 Okunma SGK bilgilerinizi güncellemeniz gerekli 12 Ağustos 2017 | 417 Okunma SGK artık askerlik belgesi istemiyor 09 Ağustos 2017 | 348 Okunma Doğum borçlanmasını kadın bakan çözer mi? 29 Temmuz 2017 | 117 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar