Yeni bir MC mi?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik linç girişimi akla onlarca soruyu getiriyor. Buna karşılık Erdoğan’ın 24 saati aşan suskunluğu, Bahçeli’nin susmazlığı...

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik linç girişimi akla onlarca soruyu getiriyor. Buna karşılık Erdoğan’ın 24 saati aşan suskunluğu, Bahçeli’nin susmazlığı, böylesi olayları önlemekten sorumlu İçişleri Bakanı’nın aymazlığı soru işaretlerini daha da çengelli hale getiriyor.
Çubuk saldırısı bir provokasyon ise vahim...
Provokasyon değil de, Cumhur İttifakı’nın aylardır bileyip geliştirdiği nefret dili sonrası halkın kendiliğinden kalkışması ise daha vahim...
Her iki durum da iktidar dahil Türkiye için çok vahim.
Ülkeyi, terör örgütü PKK’nin yıllardır her türlü yöntemi deneyip başaramadığı yere, böylesi olaylar sürükleyebilir.
Linç girişiminin ilk hamlesi sonrası Kılıçdaroğlu bir eve geçtiğinde linççilerin saatlerce evin önünde kalması şunu akla getiriyor:
Gözaltına alınması gerekenler, koruma altına mı alındı?
Dışarıda evi yakalım diyecek kadar vahim sesler yükselirken, evin içinde Emniyet Genel Müdürü çözüm olarak Kemal Bey’e dönüp şunu öneriyor:
“Size polis şapkası ve montu giydirip çıkaralım!”
Kemal Bey, net bir ifade ile “Hayır, üzerimdeki elbise neyse onunla dışarı çıkacağım” deyince konu kapanıyor.
Polis üniformasını, bu görevi yapanlar elbette onuruyla ve hakkıyla taşır, ancak bu önerinin ucunun nereye gittiği aşikâr!
Türkiye’nin bütünlüğü, birliği konusunda en büyük gücümüz halkın sağduyusu, birlikte yaşama iradesi. O güç bu oyunları da bozacaktır.

*** Çubuk olayının öncesi ve sonrasındaki iktidar diline baktığımızda aklımız...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
ABD gezisi iptal gibi! 25 Nisan 2024 | 738 Okunma ABD ile Hamas gerilimi! 24 Nisan 2024 | 311 Okunma Istakozgiller! 23 Nisan 2024 | 152 Okunma Şahsıma mektuplar (15) Is-takoz etkisi! 20 Nisan 2024 | 131 Okunma İYİ Parti çıkmazı! 18 Nisan 2024 | 534 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar