Saray yeni denklem arıyor!

Sızan haberlere göre AKP katlarında yeni yollar aranıyor. Bunların başında yüzde 50’lik iktidar barajını düşürmek geliyor. Üretilen gerekçe şu: Efendim, milletvekili seçimleri nasıl tek dereceli ise Cumhurbaşkanı da öyle olsun.

Bütçe görüşmeleri sistemin ne kadar sakat olduğunu bir kez daha gösterdi. Ülkenin bütçesi görüşülüyor, sahibi belli değil. Bütçeyi hazırlayan bakan istifa etmiş, ortada yok. Görenlerin insaniyet namına haber vermesini dileyelim.

Bakanlarla Meclis arasında hiç bağın kalmadığı, Meclis kürsüsünde de ortaya çıkıyor. Normal sistemde bakanlar aynı zamanda milletvekili idi, yüz yüze olduğu sıralara hitap ediyordu. Şimdi deplasmana çıkmış gibiler; gel, konuş, saldır, git!

İşleyen bir demokraside devlet, kurumlar kurumudur. Ortada kurum da kalmadığı için eldeki kurumların çoğu kurum bağladığı için her şey günlük gidişe göre şekilleniyor.

Bakanlar kendilerini sadece Saray’a karşı sorumlu hissediyor. O yüzden de sistemin bütünü umurlarında değil.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
ABD gezisi iptal gibi! 25 Nisan 2024 | 738 Okunma ABD ile Hamas gerilimi! 24 Nisan 2024 | 311 Okunma Istakozgiller! 23 Nisan 2024 | 152 Okunma Şahsıma mektuplar (15) Is-takoz etkisi! 20 Nisan 2024 | 131 Okunma İYİ Parti çıkmazı! 18 Nisan 2024 | 534 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar