Samsun’dan görünüm...

Cumartesi günü Sözcü gazetesi Ankara temsilcisi arkadaşım Saygı Öztürk’le Samsun’daydık. Kitap fuarlarının Anadolu illerinde de gelenekselleşmeye başlaması umut verici. Güne İYİ Parti adayı...

Cumartesi günü Sözcü gazetesi Ankara temsilcisi arkadaşım Saygı Öztürk’le Samsun’daydık. Kitap fuarlarının Anadolu illerinde de gelenekselleşmeye başlaması umut verici.
Güne İYİ Parti adayı, geçen dönem CHP Samsun Milletvekili Hayati Tekin’le başladık. Tekin, milletvekilliği öncesinde belediye başkanlığı da yaptığı için işe çabuk ısınmış. Hemen her yerde olduğu gibi Samsun’da da birinci sorun işsizlik. Adaylar en çok buna dair söz verince vatandaşın ilgisini çekiyorlar.
Samsun, Cumhur İttifakı’nın beka sorunu yaşadığı yerlerden biri olmuştu. MHP’nin halkta karşılığı olan güçlü isimlerinden Erhan Usta’nın ihracı, ardından bağımsız aday olması seçim yarışını etkileyecek.

*** Kitap fuarlarında ülkenin geleceğine kafa yoran, okuma bilincine erişmiş insanlarla konuşmak bize de iyi geliyor.
Amasya’nın Taşova ilçesi Alparslan Köyü’nden Menderes Bey, çocukları Samsun’da okuduğu için gelmiş. Fuara da uğramış. Durumu şöyle özetledi:
“Taşova, soğan memleketidir. Eskiden köyde onlarca hane soğan ekerdi. Bu yıl sadece iki hane ekti. Maliyet yüksek... Kimine göre, çalışmadan üç beş kuruş yardım almak daha iyi!”
Az ötede bizi dinleyen bir yurttaş araya girdi:
“Domatese zam gelince, ‘terör örgütü yaptı, belini kıracağız’ diyorlar. Acaba bu akaryakıt zammını hangi terör örgütü yapıyor?”
Söze bir başkası karıştı:
“Mademki tanzim satış başladı. Akaryakıta, gübreye de tanzim satış gelsin. İşe oradan başlasalar fiyatlar da ucuzlar...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Güven end-eksi! 02 Mayıs 2024 | 182 Okunma Emek en cüce değerdir! 01 Mayıs 2024 | 87 Okunma İYİ Parti’ye bir Dervişoğlu! 30 Nisan 2024 | 467 Okunma Şahsıma mektuplar (16) B-anayasa! 27 Nisan 2024 | 71 Okunma ABD gezisi iptal gibi! 25 Nisan 2024 | 744 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar