Şahsıma mektuplar (2) Emekliyi ‘yıl’dırdım!

Cumhuriyet yazarı Mustafa Balbay bu hafta 'Şahsıma mektuplar (2) Emekliyi ‘yıl’dırdım!' başlıklı yazısını kaleme aldı.

Yine zaferlerle dolu bir haftayı geride bıraktım. Hangisinden başlasam? Öncelikle yerel seçimlerle ilgili hazırlıklar şahsımı son derece memnun etti. Tarihimizi, dinimizi, güvenliğimizi, her şeyimizi seçime sokacağız. 

Milletimi birinden olmazsa ötekinden yakalarım. 

Fatih Sultan Mehmet’in seçime katılması iyi oldu. Mart ayında TRT’de başlatacağımız “Mehmed: Fetihler Sultanı” dizisi milletimi öyle bir havaya sokacak ki hemen devamında sesleneceğiz:

-Fatih de AK Parti diyor!

Benim aziz milletimde Fatih’in hocasının Akşemsettin olmasını da AK Parti’ye bağlayacak feraset vardır!

Diriliş dizileri de hayli faydalı oldu. Cumhuriyetin 100. yılını unutturmaya yetmese de milletimizin hayli gerilere bakmasını sağladı.

***

Emeklilere önce düşük zam verip sonra “şahsım payı” olarak yüzde 5 vermek iyi bir meşguliyet tedavisi oldu. Herkes yılın başında yapılan zammın üstüne yüzde 5’in ne kadar yeni zam getireceğini hesaplıyor. Böylece bir ayda iki kez hesaba oturdular. Muazzam oldu!

Kök maaş icadı kafa karıştırma gücü bakımından bir süre daha iş görecek. Dünya kök hücreymiş, bilmem neymiş bir sürü mikroskobik işle uğraşıyor. Biz kök maaş icat ettik, yaptığımız zammı mikroskopla bile göremiyorlar! 

Dünya ekonomi zirvelerinde patentini isterlerse vermeyeceğim, ödesinler telif hakkını, o zaman tamam!

Eskiden çalışanlar emekli olunca ne kadar ikramiye alacağını hesaplar, sonrasında maaşının ne olacağına bakarmış. Maaş bağlama oranı, skala gibi bir sürü gereksiz kırtasiye varmış. Biz geldik, hepsini dümdüz ettik. Devrim yaptık. Şimdi ne kadar maaş alacağı şahsımın kararına bağlı. Birlik beraberlik duygusu içinde herkes vereceğim son kararı bekliyor. Bazen iki defa karar veriyorum. İlk karardan memnun olmayan fazlaysa kızıyorum, “Kim aldı ulan bu kararı” diyorum. Herkes şahsımın yeni bir devrim yapacağını fark ediyor. Beklenti başlıyor. 

Emeklilere bir dizi zam listesinin üstüne bir de “yıl” verdik. Kimilerine yine de yaranamadık. Ulan size gününüzü gösterdik beğenmiyorsunuz. Alın işte yılınızı gösteriyoruz; hakkınız yıldır diyoruz. Şahsıma söz verdim; sizi yıldırmazsam namerdim!

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
ABD gezisi iptal gibi! 25 Nisan 2024 | 738 Okunma ABD ile Hamas gerilimi! 24 Nisan 2024 | 311 Okunma Istakozgiller! 23 Nisan 2024 | 152 Okunma Şahsıma mektuplar (15) Is-takoz etkisi! 20 Nisan 2024 | 131 Okunma İYİ Parti çıkmazı! 18 Nisan 2024 | 534 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar