CHP, evlatlarını yükseltirken...

Toplumsal, siyasal mücadelelerin avukatı, halen kardeşimiz Eren Erdem’i hem cezaevinde hem mahkemede yalnız bırakmayan Onur Cingil’in önceki gün Cumhuriyet’te yayımlanan röportajını okurken içimdeki o iflah olmaz...

Toplumsal, siyasal mücadelelerin avukatı, halen kardeşimiz Eren Erdem’i hem cezaevinde hem mahkemede yalnız bırakmayan Onur Cingil’in önceki gün Cumhuriyet’te yayımlanan röportajını okurken içimdeki o iflah olmaz, “İyi şeyleri arama” duygusu birkez daha kıpırdadı. Üsküdar’ın tarihi ve kültürel dokusunun korunması için yargıda yapılabilecek her şeyi zorlayan genç Onur’un bu çabasını belediye başkanı olarak sürdürmek istemesi CHP açısından bir zenginlik.
İdeal olan ilçe belediye başkanlıklarından siyasetçilerin yetişmesi, onların daha üst sorumluluklara taşınması.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun yakın geçmişte yeri geldikçe, “İstanbul, Ankara, İzmir, Adana, Bursa, Antalya gibi yerlerde ilçelerden büyükşehir belediye başkanı çıkarabilmeliyiz” dediğini anımsıyorum.

***  31 Mart yerel seçimlerinde Kemal Bey’in bu amacı büyük ölçüde gerçekleşmiş görünüyor.
İstanbul’da istifa ettirilen Kadir Topbaş’ın yerine Büyükşehir Belediye Meclisi tarafından başkan seçilirken CHP’nin Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu aday göstermesi bir işaretti.
Beylikdüzü’nde tüm kent sakinlerine ayrımsız hizmet eden Erkem Bey’in gün gün kabulü artıyor. Büyüleyici güzellikleri olan, her tarafı yara bere içindeki İstanbul, ona şans verebilir. İnsanın onu dinledikçe seslenesi geliyor:
İstanbul’a merhem, İmamoğlu Ekrem...
Adana’ya pergeli koyun, 200 kilometrelik yarıçapta Hatay, Mersin, Niğde, Osmaniye, Kahramanmaraş, Gaziantep, Kilis vardır. Nüfus 12 milyondur.
Adana’nın merkezi de Seyhan’dır. Tüm Adana’nın yüzde 40’ı burada yaşıyor. Se...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
ABD gezisi iptal gibi! 25 Nisan 2024 | 698 Okunma ABD ile Hamas gerilimi! 24 Nisan 2024 | 311 Okunma Istakozgiller! 23 Nisan 2024 | 152 Okunma Şahsıma mektuplar (15) Is-takoz etkisi! 20 Nisan 2024 | 131 Okunma İYİ Parti çıkmazı! 18 Nisan 2024 | 534 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar