Başarıyı yönetmek...

Yaşamın her alanı öyledir ama, siyasette tartışmasız geçerli olan temel bir kural vardır: Başarıyı elde etmek kadar, onu yönetmek de önemlidir. Daha ileri gidip şöyle de diyebiliriz:


Başarıyı yönetmek, elde etmekten daha önemlidir.
Siyasi tarihimizde yerel seçimlerin genel iktidara giden yolu da şekillendirdiği önemli dönemeçler olmuştur. Bugün de 2023’te ülke yönetiminin kimde olacağına ilişkin soru gündeme oturdu. AKP’nin “çantada keklik” gibi gördüğü “Cumhuriyetin 100. yılına kendi iktidarında yürüyüş”, 31 Mart sonrasında hiç de öyle olmadığı görüldü.
Bu aşamadan sonra CHP’den ve Millet İttifakı’ndan beklenti şu:
Büyükşehirlerde elde edilen başarıların iyi yönetilmesi, modellerin ortaya çıkması, devamında seçmene, “Ülke yönetimini CHP’ye emanet etmenin vakti geldi” dedirtilmesi...
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun cuma günü seçimi kazanan Büyükşehir Belediye Başkanlarıyla yaptığı toplantının özünü de bu oluşturuyordu.

***

Şu algının yanlışlığını altını çizerek vurgulayalım:
AKP iktidarının inişe geçmesi eşittir CHP’nin yönetime gelmesi...
Böyle bir denklem yok.
Olmadığını AKP içindeki ve çevresindeki tartışmalardan da görüyoruz.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
ABD gezisi iptal gibi! 25 Nisan 2024 | 698 Okunma ABD ile Hamas gerilimi! 24 Nisan 2024 | 311 Okunma Istakozgiller! 23 Nisan 2024 | 152 Okunma Şahsıma mektuplar (15) Is-takoz etkisi! 20 Nisan 2024 | 131 Okunma İYİ Parti çıkmazı! 18 Nisan 2024 | 534 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar