Ağrı’lı Sorular!

Tam da siyasi partilerin milletvekili adaylarını saptamasının ardından seçim iklimine girilecekken, Ağrı’dan, içinde bir dizi soru barındıran çok ağrılı haberler geldi.Uzun süredir...

Tam da siyasi partilerin milletvekili adaylarını saptamasının ardından seçim iklimine girilecekken, Ağrı’dan, içinde bir dizi soru barındıran çok ağrılı haberler geldi.
Uzun süredir Güneydoğu’dan silah seslerinin gelmemesine, kanın durmuş olmasına olumlu baktığımızı, bütün meselenin bu durumu sağlıklı bir iç barışa çevirebilmek olduğunu biz de bu köşede yeri geldikçe vurguluyoruz. Bunun yanında özellikle Doğu ve Güneydoğu illerimizde terör örgütü elemanlarının etkili olduğu, kent merkezlerinde kimlik kontrolü yaptığı, devletin bunu “seyrettiği” yönünde fotoğraflı haberler de ülke gündemindeydi.
Genel kanı, 7 Haziran seçimlerine giden yolun büyük ölçüde netleştiği, çatışmasız bir dönemin olacağı yönündeydi. Artık gündemde HDP’nin barajı aşıp aşmayacağı vardı. Devamında da 8 Haziran’a Türkiye’nin nasıl uyanacağı soruluyordu.

***

11 Nisan cumartesi günü Ağrı’da meydana gelen çatışma bütün bu yorumları ikincilleştirdi.
Haberlerin birbiriyle çelişmesi, hükümetin terör örgütüyle uğraşmak yerine hedef tahtasına Demirtaş’ı koyması, Ağrı’yı daha karmaşık hale getirdi. Bütün çelişkileri bir kenara koyup, gelinen noktanın fotoğrafına baktığımızda şunlar görünüyor:
PKK hiçbir şekilde silah bırakmaya niyetli değil. Çatışmasızlık silahların gömüldüğü anlamına gelmiyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
ABD gezisi iptal gibi! 25 Nisan 2024 | 722 Okunma ABD ile Hamas gerilimi! 24 Nisan 2024 | 311 Okunma Istakozgiller! 23 Nisan 2024 | 152 Okunma Şahsıma mektuplar (15) Is-takoz etkisi! 20 Nisan 2024 | 131 Okunma İYİ Parti çıkmazı! 18 Nisan 2024 | 534 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar