Ayşegül’e şiddeti kabul edemem, müdahil olacağız

Aile Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, tekmeci Abdullah Çakıroğlu'nun hemşire Ayşegül Terziye saldırısının kıyafet tercihi nedeniyle olmasına "iki kat üzüldüğünü" söyledi.Bakan kendisinin de...

Aile Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, tekmeci Abdullah Çakıroğlu'nun hemşire Ayşegül Terziye saldırısının kıyafet tercihi nedeniyle olmasına "iki kat üzüldüğünü" söyledi.
Bakan kendisinin de kıyafet tercihi nedeniyle üniversitede yaşadığı üzüntünün “içinde bir yara” olduğunu, dava açılırsa bakanlık olarak Ayşegül lehine müdahil olacaklarını söyledi

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, hemşire Ayşegül Terzi’nin İstanbul’da belediye otobüsünde kıyafet tercihi nedeniyle Abdullah Çakıroğlu’nun saldırısına uğramasına “insan, kadın ve bakan olarak” tepki duyduğunu ve dava açılırsa bakanlık olarak Terzi lehine müdahil olacaklarını söyledi.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile birlikte dün ABD yolculuğuna çıkmadan görüştüğümüz Sayan Kaya, saldırının hemen ardından arayıp destek verdiği mağdur hemşire Terzi’nin kendisinden tek talebinin saldırganın yakalanması olduğunu da açıkladı.

Kendisinin de üniversite yıllarında kıyafet tercihi nedeniyle üzüntü yaşadığını, bunun “içinde bir yara” olarak kaldığını söyleyen Bakan, kıyafet tercihiyle kadına şiddet uygulanmış olmasını “asla kabul edemeyeceğini” söyledi.

Bakan ayrıca 15 Temmuz kanlı darbe girişimi sonrası toplumda oluşan beraberlik duygusunu geliştirme çabası sürerken kıyafet tercihi nedeniyle yaşanan bu şiddet olayıyla karşı karşıya kalıyor olmaya da tepki gösterdi.

Hemşire Ayşegül Terzi 12 Eylül günü belediye otobüsünde şort giyiyor olması nedeniyle Abdullah Çakıroğlu’nun tekmeli saldırısına uğramış ve yaralanmıştı. Çakıroğlu 17 Eylül’de yakalanmış, suçunu kabul etmiş ancak 18 Eylül günü çıkarıldığı Kartal Anadolu nöbetçi savcısı Mahmut Nedim Uygur tarafından mahkemeye çıkarılmadan serbest bırakılmıştı. Serbest bırakma kararına sosyal medyada tepki büyük olmuştu. Çakıroğlu birkaç saat sonra bu defa Kartal Cumhuriyet Savcılığı tarafından “halkı kin ve düşmanlığa teşvik” suçlamasıyla çıkarılan karar uyarınca yakalanmıştı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
ABD’yle ilişkilerde rüzgâr değişiyor: en muhtemel senaryo 19 Mart 2021 | 403 Okunma Mısır virajı ve “Ne diyorsam o” siyasetinin sonu 17 Mart 2021 | 922 Okunma MHP’nin “Fosforlu” kampanyası yeni Anayasayı yatırdı gibi 12 Mart 2021 | 1.591 Okunma Akşener’in Fosforlu Cevriye çıkışı putları kıran türden 11 Mart 2021 | 1.081 Okunma Papa Fransis’in Irak ziyareti, Türkiye ve İran 10 Mart 2021 | 282 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar