Yaktık ekonomiyi dönüş yok artık geri!

Çinliler, Yin ile Yang felsefesini temel alırlar. Hani bir daire içerisinde, balık şeklinde siyah ve beyaz olarak ikiye bölünmüş şekil vardır ya… Dengeyi temsil ederler.Varoluşun ana fikri “denge” kelimesinde...

Çinliler, Yin ile Yang felsefesini temel alırlar. Hani bir daire içerisinde, balık şeklinde siyah ve beyaz olarak ikiye bölünmüş şekil vardır ya… Dengeyi temsil ederler.

Varoluşun ana fikri “denge” kelimesinde saklıdır. Birçok faktörün karşılıklı etkileriyle belirli bir düzeni sağlaması sonucu oluşan, nispeten karmaşadan kurtulmuş ve belirsizliğin azalmış halidir.

İşte Türkiye ekonomisinde bu denge çoktan kayboldu. Sorun da buradan kaynaklanıyor.

★★★

Nitekim ekonomi öylesine ince dengelere sahip bir mekanizmadır ki yaptığın her hamle başka bir gelişmeyi tetikler.

Tatlı tatlı esip duran meltem yeli gibi yapılan “iyiye gidiyoruz” açıklamaları bana bir ferahlık getirdi. Bozmak istemem bu hayali lakin ne yapacağız ufak pürüzleri?

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Ağlamak yok! Fedakarlık zamanı... 29 Kasım 2023 | 535 Okunma Diyanet Mars’a mı gidecek? 28 Kasım 2023 | 621 Okunma Kör tuttuğunu öper modeli 27 Kasım 2023 | 458 Okunma Saç saç paraları havalimanlarına... 25 Kasım 2023 | 494 Okunma Patron çıldırdı! 24 Kasım 2023 | 712 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar