Sizce kime ortak olacak Hazine?

Dünyanın gelişmiş ülkelerine inanamıyorum. Niye bizim yönetim sistemimizi örnek almıyor kimse? Bakın ne güzel yönetiliyor ülke!

Salt Cumhurbaşkanı kararıyla, tek imzayla Türkiye Cumhuriyeti Hazinesi’nin yurtiçindeki ya da yurtdışındaki şirketlere iştirak etmesini sağlayan madde yürürlüğe girdi. Diğer ülkelerde var mı böyle rahat yönetim keyfi?

★★★

Hazine dediğimiz, vergilerimizin toplandığı yer. Türkiye’nin para kasası… Bu kararname ile topladığı vergilerimizle hiçbir somut kriter olmadan gidip canı istediği şirketleri kurtarmak için ortak olabilecek.
Bu kararnamenin başka mantıklı bir açıklaması olmadığından; “şirketlere iştirak konusundaki düzenlemenin herhangi bir şirketin kurtarılması amacı taşımadığı” ifade edildi! Peki, sebebi neydi?

★★★

Bir şirket zorda mı? Sahibi de tanıdık mı? Yazık değil mi ona? Oysa kalbi bir sözüne feda… Öyle deyip duruyor ortamlarda… Gel de şimdi devletin hazinesinin kaynaklarını ona açma!

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Ağlamak yok! Fedakarlık zamanı... 29 Kasım 2023 | 535 Okunma Diyanet Mars’a mı gidecek? 28 Kasım 2023 | 621 Okunma Kör tuttuğunu öper modeli 27 Kasım 2023 | 458 Okunma Saç saç paraları havalimanlarına... 25 Kasım 2023 | 494 Okunma Patron çıldırdı! 24 Kasım 2023 | 710 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar