Martın sonu sonbahar!

Belediye başkanlarını, muhtarları seçtik. Ya sonra? Bu günleri arayacağız mumla… Bakmayın güzel günler geçirdik. Tanzim kuyruklarına girip ucuza aldığımız patlıcanı, biberi yedik. Amaç...

Belediye başkanlarını, muhtarları seçtik. Ya sonra? Bu günleri arayacağız mumla… Bakmayın güzel günler geçirdik. Tanzim kuyruklarına girip ucuza aldığımız patlıcanı, biberi yedik.
Amaç seçimlere kadar idare etmek… Piyasaların kriz algısını geçici de olsa değiştirmek… Atı alıp Üsküdar’ı geçmek… Sonrasında zaten yıllar boyu istediğin gibi yönet. Kim kime hesap verecek?

★★★

Son haftalarda batan şirket haberi okudunuz mu? Hayır! Peki, sizce şirketler batmıyor mu? Oysa alınan önlemlerin hepsi para politikasının nimeti… Reel sektöre faydası yok ki!
Geçmişten farklı olarak ne yapıldı? Hangi ciddi tedbir alındı? Yeni Ekonomi Program açıklandı. İşe yaramadı! Şimdiki söylem nisan ayında yeni bir yol haritası…

★★★

Senin paran bir günde yüzde 6 değer kaybedebiliyorsa sen kırılgan bir ekonomisindir. Zamanında tüm kaynağını betona gömersen el alem senin para birimini dansöze çevirir.
Hem dolar artıyor. Hem faizler yükseliyor. Yani piyasalar hem hopluyor hem de zıplıyor. İkisinin birden olması iyiye işaret değildir… Üç vakte bela getirir.

★★★

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Ağlamak yok! Fedakarlık zamanı... 29 Kasım 2023 | 535 Okunma Diyanet Mars’a mı gidecek? 28 Kasım 2023 | 621 Okunma Kör tuttuğunu öper modeli 27 Kasım 2023 | 458 Okunma Saç saç paraları havalimanlarına... 25 Kasım 2023 | 494 Okunma Patron çıldırdı! 24 Kasım 2023 | 710 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar