IMF karalara boyadı bizi!

Bu durumda kim doğruyu söylemiyor? IMF'mi? Erdoğan mı?

Oysa ne hayaller ile başlamıştı NATO toplantısı… İş Amerika ile para değiş tokuşu yapacağımız beklentisine kadar varmıştı.

Hiçbir şeyin değişmediği, sorunların masa üzerinde durmaya devam ettiği anlaşılınca dolar kuru tekrar 8.50 sularında yüzmeye başladı.

★★★

Piyasalar bu toplantıya, ilişkiler yumuşarsa yurtdışından para akışı başlar mı umuduyla bakıyorlardı. Güvendikleri dağlara kar yağdı.

Türkiye’deki tasarruflar yetersiz olduğundan yönetimin kredi ile kontrolsüz büyüme aşkının sonucu her daim hüsran oldu. Döviz şoku bu işin kaçınılmaz sonucu…

★★★

Paran yoksa büyüme, bir otur yerinde… Nitekim Uluslararası Para Fonu (IMF) Türkiye'deki büyümenin giderek daha fazla dış kaynağa bağımlı hale geldiğini belirtti. Türkçe meali, büyümek istiyorsan borç bulacaksın.

Türkiye son 19 yılda sadece bir kez cari fazla verdi. Sadece bir kez elde ettiği...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Ağlamak yok! Fedakarlık zamanı... 29 Kasım 2023 | 535 Okunma Diyanet Mars’a mı gidecek? 28 Kasım 2023 | 621 Okunma Kör tuttuğunu öper modeli 27 Kasım 2023 | 458 Okunma Saç saç paraları havalimanlarına... 25 Kasım 2023 | 494 Okunma Patron çıldırdı! 24 Kasım 2023 | 710 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar