Gitme çocuk!

Malum ekonomi hakkında yazıyorum. Bunun eğitimini aldım. Ne anlatayım? Amerika’nın İran ambargosunun Türkiye ekonomisine etkisini mi? Yoksa Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın “Yapısal Dönüşüm...

Malum ekonomi hakkında yazıyorum. Bunun eğitimini aldım. Ne anlatayım? Amerika’nın İran ambargosunun Türkiye ekonomisine etkisini mi?
Yoksa Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın “Yapısal Dönüşüm Adımları ile söz verdiğimiz politikaları hayata geçiriyoruz” deyip daha da borçlanacaklarını haber vermesini mi?

★★★

Daha İstanbul seçimleri masanın üzerinde… Seçimler tekrarlanırsa nasıl bir fatura çıkacak ülke ekonomisine? Gündem kalabalık…
Yanlış kararların ekonomiye etkisi bazen üç ay, bazen bir yıl olur. Bizimkiler bu konuda daha başarılı… Ülke ekonomisi bir türlü kaldıramıyor kafayı!

★★★

Birden gündemim değişti. Çoktan kaybetmişiz ekonomiyi… Sadece ekonomi olsa yine iyi… Türkiye bir nesli küstürdü, on yıllarını kaybetti. Onlar da farkında! Yoksa neden birlik beraberlik mesajı versinler ki her dakika?
Beyin göçü artık üniversiteden mezun olup da iş veya imkan bulamayan gençlerin yaptığı bir eylem olmaktan çıktı. Lise hatta ortaokul öğrencileri ülkeden kaçma hayalleri kurmaya başladı!

★★★

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Ağlamak yok! Fedakarlık zamanı... 29 Kasım 2023 | 535 Okunma Diyanet Mars’a mı gidecek? 28 Kasım 2023 | 621 Okunma Kör tuttuğunu öper modeli 27 Kasım 2023 | 458 Okunma Saç saç paraları havalimanlarına... 25 Kasım 2023 | 494 Okunma Patron çıldırdı! 24 Kasım 2023 | 710 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar