Aradığınız yabancı yatırımcıya ulaşılamıyor!

Bizim gibi yurt içi tasarrufları çok düşük, cari açığı yüksek, her daim dış finansman ihtiyacı olan gariban ekonomiler için yabancı yatırımlar ihtiyaçtan da öte… Zaruret!Bakan...

Bizim gibi yurt içi tasarrufları çok düşük, cari açığı yüksek, her daim dış finansman ihtiyacı olan gariban ekonomiler için yabancı yatırımlar ihtiyaçtan da öte… Zaruret!

Bakan Şimşek, Körfez turunda, “200’ün üzerinde yatırımcı ve finans dünyası temsilcisine ülkemizdeki yatırım fırsatlarını anlattık” deyip para arama turlarına devam ediyor.

Anlatıyor ama kim ilgileniyor? Kimse! Asıl soru, “Neden ilgilenilmiyor?”

★★★

Türkiye’ye üretim için yatırım yapanların nesli çoktan tükendi. Yabancılar, kalıcı yatırım yapmak, parasını getirmek için neye bakar?

Şeffaflık var mı? Hukuk işliyor mu? Denetimler tam olarak yapılıyor mu? Bağımsız kurumlar çalışıyor mu? Kısaca kafası rahat mı? Millet olarak bizim kafamız rahat değil, onların nasıl olacak?

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Ağlamak yok! Fedakarlık zamanı... 29 Kasım 2023 | 535 Okunma Diyanet Mars’a mı gidecek? 28 Kasım 2023 | 621 Okunma Kör tuttuğunu öper modeli 27 Kasım 2023 | 458 Okunma Saç saç paraları havalimanlarına... 25 Kasım 2023 | 494 Okunma Patron çıldırdı! 24 Kasım 2023 | 712 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar