100 milyon dolarlık hava parası geldi mi?

Türk Hava Yolları, uçak içi ikram, yemek, içecek, yolcu salonu ağırlamaları için DO&CO isimli Avusturya merkezli bir şirket ile ortaklık yapıyor. Bu şirketin kurucusu Atilla Doğudan isimli bir Türk…...

Türk Hava Yolları, uçak içi ikram, yemek, içecek, yolcu salonu ağırlamaları için DO&CO isimli Avusturya merkezli bir şirket ile ortaklık yapıyor. Bu şirketin kurucusu Atilla Doğudan isimli bir Türk… Şirket on yıldır THY’nin tüm uçuşlarında hizmet veriyor.
Geçen yıl Üçüncü Havalimanı’na taşınma süreci başlarken THY ile Avusturyalı Do-Co arasında bir anlaşmazlık çıktı. Ortaklık neredeyse bozuldu!

★★★

THY ipleri kopardı, gitti Singapurlu SATS ile görüşüp bir de niyet anlaşması imzaladı. Neden bunu yaptı? DO&CO’dan tam 100 milyon dolar yeni anlaşma parası istenmişti. DO&CO parayı vermeyi reddetti! Sahi bu büyüklükte bir para kimin inisiyatifiyle istendi?
Haliyle ortaklığın bozulması dillere düştü. DO&CO’nun bu talebe bakışı; “Üçüncü Havalimanı için payımıza düşen 100 milyon dolarlık yatırıma hazırız. Ancak, 100 milyon dolarlık hava parası bizi aşıyor” açıklamasıyla basına yansıdı. Yoksa araya kaynayacaktı!

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Ağlamak yok! Fedakarlık zamanı... 29 Kasım 2023 | 535 Okunma Diyanet Mars’a mı gidecek? 28 Kasım 2023 | 621 Okunma Kör tuttuğunu öper modeli 27 Kasım 2023 | 458 Okunma Saç saç paraları havalimanlarına... 25 Kasım 2023 | 494 Okunma Patron çıldırdı! 24 Kasım 2023 | 710 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar