IMF’ye borçlanmalar plastik mandal ile olsun!

Erdoğan; “IMF’ye borçlanmalar dolarla değil de altınla olsun” dedi.  And the economy Oscar’ı goes to Erdogan, Türkiye! Yoksa o Nobel miydi? Şerefsizim benim aklıma da plastik mandal gelmişti! Fikri ilk duyduğumda, hep...

Erdoğan; “IMF’ye borçlanmalar dolarla değil de altınla olsun” dedi.  And the economy Oscar’ı goes to Erdogan, Türkiye! Yoksa o Nobel miydi? Şerefsizim benim aklıma da plastik mandal gelmişti!
Fikri ilk duyduğumda, hep 50 liralık benzin alıp zamdan etkilenmeyen adamın beyanı sandım. Ciddiye almadım. İş görüşmesinde biri bankanın insan kaynaklarına bu lafları etse hemen oracıkla helalleşirlerdi.

* * *

Bakmayın siz aslında iyi fikir de ufak bir kaç pürüz var. IMF dolar ile borç vermez ki! Keşke biri söyleseydi. Hadi Erdoğan bu lafları etti. Lakin alkışlayanlara ve danışmanlara ne diyeceğiz?
IMF genelde nakit para da vermiyor, kefil oluyor. İşler karışmasın diye Dolar, Euro, Yen, Sterlin ve Yuan ’dan oluşan sepet kur yaratıp, adına SDR (özel çekme hakları) diyor. Yani, IMF bunu düşünmüş. Tek bir para birimi yerine kendi para birimi SDR’ı kullanıyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Ağlamak yok! Fedakarlık zamanı... 29 Kasım 2023 | 535 Okunma Diyanet Mars’a mı gidecek? 28 Kasım 2023 | 621 Okunma Kör tuttuğunu öper modeli 27 Kasım 2023 | 458 Okunma Saç saç paraları havalimanlarına... 25 Kasım 2023 | 494 Okunma Patron çıldırdı! 24 Kasım 2023 | 710 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar