Tam saatinde kurtarıyor

Emekli Büyükelçi Murat Sungar, akıllı saati sayesinde hayati bir tehlike atlattı. Apple Watch’tan nabzının 40’ın altına düştüğü uyarısı alan Sungar, hemen doktora gitti ve acilen kalp pili...

Emekli Büyükelçi Murat Sungar, akıllı saati sayesinde hayati bir tehlike atlattı. Apple Watch’tan nabzının 40’ın altına düştüğü uyarısı alan Sungar, hemen doktora gitti ve acilen kalp pili takılması gerektiğini öğrendi. Sungar, başarılı geçen ameliyatı sonrası Apple CEO’su Tim Cook’a teşekkür mektubu yazdı.

Yapay zekanın saatlerde kullanılmasıyla birlikte sağlık teknolojilerinde öyle bir devrim başladı ki kısa sürede binlerce kişinin hayatı kurtuldu. Kullanıcısını hiçbir zaman yalnız hissettirmeyen bu cihazlar sayesinde ‘başıma bir şey gelirse ne yaparım’ gibi düşünceler kökünden çözüldü. Bunun en iyi örneklerinden biri ise Emekli Büyükelçi Murat Sungar ile gündeme geldi. Kalp ritminin çok düştüğünü belirten Apple Watch’ın uyarısı ile vakit kaybetmeden Başkent Hastanesi’ne kontrole giden Sungar’a durumun ciddiyeti anlatıldı.

Saat, bir dakika boyunca hareketsiz kaldığınızı algılarsa önceden seçtiğiniz kişileri otomatik aramaya başlıyor. Arama bittikten sonra bu kişilere konumunuzu içeren bir mesaj gönderiyor ve sert bir düşme algılayarak acil servisi aradığını bildiriyor.

‘EMEKLİLERE ÖRNEK OLSUN’

POSTA’ya konuşan Murat Sungar, “17 Şubat’ta Prof. Dr. Bülent Özin tarafından yapılan ameliyatla kalp pilim takıldı. Şu an gayet iyi hissediyorum. Benimkisi özellikle emeklilik dönemlerinde olan ve teknolojiyle pek ilgisi olmayan kişiler için güzel bir örnek oldu. Hayat kurtaran bir teknoloji. Genellikle insanlar hep şikayet mektubu yazarlar, ben ise insanlara faydalı olan bir örneği bizzat yaşadığım için bunu Apple CEO’su Tim Cook'a yazmak ve kendilerine teşekkür etmek istedim. Onlar da bu mektubumdan büyük memnuniyet duyduklarını ifade ettiler” dedi.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Çocuk gelişimini hızlandıran oyunlar 26 Şubat 2022 | 106 Okunma Büyüklerin 'Cep' sınavı 19 Şubat 2022 | 72 Okunma Bu girişimler ufkunuzu açacak 12 Şubat 2022 | 68 Okunma İndirimler aşka geldi 09 Şubat 2022 | 193 Okunma 2022’ye damga vuracak e-ticaret trendleri 05 Şubat 2022 | 201 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar