Büyüklerin 'Cep' sınavı

Pandemiyle birlikte 65 ve üzeri yaştakilerin cep telefonu kullanım oranı yüzde 61’den yüzde 85’lere kadar yükseldi. Çocuklar ve torunlarla uzaktan görüntülü konuşmayı kısa sürede çözen...

Pandemiyle birlikte 65 ve üzeri yaştakilerin cep telefonu kullanım oranı yüzde 61’den yüzde 85’lere kadar yükseldi. Çocuklar ve torunlarla uzaktan görüntülü konuşmayı kısa sürede çözen, fotoğraf çekmeyi, internetten gazete okumayı hatta oyun oynamayı bile öğrenen çoğu büyüklerimiz, Instagram, Facebook gibi sosyal medya hesapları da açtı.

BAZI İŞLEMLER ZORLUYOR

Ancak yine de bazı rutin işlemlerin üstesinden gelmeleri pek de kolay olmuyor. Gözlemlerimize göre en büyük sorun antivirüsü verimli çalıştıramamaları, konum atamamaları, navigasyonu kullanamamaları, olur olmaz pek çok şeyi tıklamaları ve güncelleme yapamamaları. Bu haftaki yazımızda hem onların sorunlarını ve neler yapabildiklerini dinledik hem de bazı pratik çözümler sunduk.

MOBİL İNTERNETE BAĞLI OLDUĞUMU ANLAMIYORUM

İRFAN ATİLA (67)

Telefonumdan okey oynarken araya sürekli reklam giriyor ve kapatmaya çalışırken istemediğim sitelere bağlanmış oluyorum. Wi-Fi’a mı yoksa diğerine mi bağlı olduğumu çoğu zaman anlayamıyorum ve mobil internetim boşa gidiyor. Güncelleme yapmayı bilmiyorum. Navigasyonu da düzgün kullanamıyorum. Fotoğraflarımı nasıl saklayacağımı da bilmiyorum.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Çocuk gelişimini hızlandıran oyunlar 26 Şubat 2022 | 103 Okunma Büyüklerin 'Cep' sınavı 19 Şubat 2022 | 71 Okunma Bu girişimler ufkunuzu açacak 12 Şubat 2022 | 65 Okunma İndirimler aşka geldi 09 Şubat 2022 | 191 Okunma 2022’ye damga vuracak e-ticaret trendleri 05 Şubat 2022 | 200 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar