Kamuda ve özelde binlerce kişiye iş

Pandemi ile topyekün mücadele devam ederken bu süreçte iş arayanlara müjdeli haber kamu kurum ve kuruluşları ile özel sektörden geldi. Üniversitelerden bakanlıklara, Adli Tıp Kurumu’ndan belediyelere kadar pek çok...

Pandemi ile topyekün mücadele devam ederken bu süreçte iş arayanlara müjdeli haber kamu kurum ve kuruluşları ile özel sektörden geldi. Üniversitelerden bakanlıklara, Adli Tıp Kurumu’ndan belediyelere kadar pek çok kurumun personel alım ilanları yayımlandı.

Çoğunlukla lise ve üniversite mezunları için yapılan duyurularda en çok denetçi, zabıta, akademik personel, sürekli işçi, itfaiye eri ve sağlıkçı ilanları göze çarpıyor.

İlan detayları, şartları ve gerekli bilgiler her duyuru için değişiklik gösteriyor. Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) şartı arayan da var aramayan da. Bu konudaki detaylara “kamuilan.ailevecalisma.gov.tr” internet sitesi üzerinden ulaşmak mümkün.

GÜNLÜK 85 LİRA HARÇLIK

İşkur, herhangi bir vasfı olmayan kişileri meslek sahibi yapabilmek için ücretsiz ‘mesleki eğitim kursları’ düzenliyor.

Üstelik meslek öğrenen işçilere günlük 77 lira ile 85 lira harçlık veriyor. Programa katılabilmek için Işkur’a kayıtlı olmak gerekiyor. 16-70 yaş arası ve ilköğretimüniversite eğitimli herkes başvurabilir. Detaylı bilgi, ‘iskur.gov.tr’ adresinden alınabilir.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Çocuk gelişimini hızlandıran oyunlar 26 Şubat 2022 | 106 Okunma Büyüklerin 'Cep' sınavı 19 Şubat 2022 | 72 Okunma Bu girişimler ufkunuzu açacak 12 Şubat 2022 | 68 Okunma İndirimler aşka geldi 09 Şubat 2022 | 193 Okunma 2022’ye damga vuracak e-ticaret trendleri 05 Şubat 2022 | 201 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar