Instagram'da fenomen olma rehberi

An itibarıyla Türkiye’de Instagram kullanan kişi sayısı geçen yıla göre yüzde 5 artarak 39 milyona yükseldi. Sosyal medya analistlerine göre buradan bireysel olarak ticaret yapan kişi sayısı ise 3 milyon civarında....

An itibarıyla Türkiye’de Instagram kullanan kişi sayısı geçen yıla göre yüzde 5 artarak 39 milyona yükseldi. Sosyal medya analistlerine göre buradan bireysel olarak ticaret yapan kişi sayısı ise 3 milyon civarında.

Instagram’da günlük işlem hacminin ise sadece Türkiye’de 10 milyon lira olduğu tahmin ediliyor. En çok satılan ürünlerin başında el yapımı takılar, aksesuarlar, organik ürünler, her türlü kozmetik malzemesi, özel tasarım kıyafetler, ayakkabılar ve oyuncaklar geliyor.

EN AZ 30 BİN TAKİPÇİ

Burada satış yapmanın altın kuralı ise doğal olarak yüksek takipçi sayısı. Uluslararası dijital reklamcılık kuralları gereği en az 30 bin gerçek takipçiye sahip birisi ‘Instagram Ünlüsü’ olarak kabul görüyor.

50 binin üzerinde takipçisi olan ise makro Influencer yani fenomen olarak nitelendiriliyor. Bu haftaki yazımızda birkaç ay içinde belli bir kitlenin dikkatini çekebilecek kadar yeterli gerçek takipçiye nasıl ulaşılır bunu araştırdık. Bu etkili yöntemlerin en az birini kullanırsanız hedefe ulaşmamanız için hiçbir neden yok.

ŞEFFAF VE DÜRÜST OLUN

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Çocuk gelişimini hızlandıran oyunlar 26 Şubat 2022 | 106 Okunma Büyüklerin 'Cep' sınavı 19 Şubat 2022 | 72 Okunma Bu girişimler ufkunuzu açacak 12 Şubat 2022 | 68 Okunma İndirimler aşka geldi 09 Şubat 2022 | 193 Okunma 2022’ye damga vuracak e-ticaret trendleri 05 Şubat 2022 | 201 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar