Çocuğunuzu koruyan teknolojiler

Pandemi sürecinde özellikle 18 yaş altı çocuklara yapılan siber zorbalık, geçen yıla göre yüzde 70’in üzerinde arttı. Online oyun oynarken ya da sosyal medyada vakit geçirirken sözlü, yazılı ya da...

Pandemi sürecinde özellikle 18 yaş altı çocuklara yapılan siber zorbalık, geçen yıla göre yüzde 70’in üzerinde arttı. Online oyun oynarken ya da sosyal medyada vakit geçirirken sözlü, yazılı ya da görüntülü tacizlere maruz kalan bu çocukların çok büyük kısmı korktukları ya da utandıkları için ailelerine haber vermiyor. Bir süre sonra içine kapanarak psikolojik bunalıma girebilen bu çocuklar yaşamlarına son vermeyi bile düşünebiliyorlar. Son rakamlara göre her 4 gençten biri sanal dünyada zorbalığa maruz kalıyor.

DİJİTAL AYAK İZİ

Peki bu zorbaların yaptıkları onların yanına kâr mı kalıyor? Elbette kalmıyor. Çünkü siber polisler, zorbaların sanal dünyada tehditler savururken bıraktıkları dijital ayak izlerinden bu kişileri nerede olurlarsa olsunlar eninde sonunda yakalayabiliyor. İşte bu noktada ailelere çok ciddi ama bir o kadar da basit bir görev düşüyor.

O da çocuklarınızla sosyal medyada da iletişimde kalmanız ve ona güven vermeniz. Hatta çocuğunuza maruz kaldığınız herhangi bir zorbalık deneyiminizden bahsedebilirsiniz. Bu onu kendini daha güçlü hissetmesini ve sizden bir şey saklamanın gereksiz olduğunu anlamasını sağlayacaktır.

ANLIK TAKİP...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Çocuk gelişimini hızlandıran oyunlar 26 Şubat 2022 | 106 Okunma Büyüklerin 'Cep' sınavı 19 Şubat 2022 | 72 Okunma Bu girişimler ufkunuzu açacak 12 Şubat 2022 | 68 Okunma İndirimler aşka geldi 09 Şubat 2022 | 193 Okunma 2022’ye damga vuracak e-ticaret trendleri 05 Şubat 2022 | 201 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar