Cep aksesuar pazarı coştu

Pandemi ile birlikte vatandaş eve kapanınca Türkiye’deki mobil aksesuar pazarı geçen yıla göre tam yüzde 40 büyüyerek 20 milyon satış adedine ulaştı. Pazarın cirosal büyüklüğü ise 5 milyar...

Pandemi ile birlikte vatandaş eve kapanınca Türkiye’deki mobil aksesuar pazarı geçen yıla göre tam yüzde 40 büyüyerek 20 milyon satış adedine ulaştı. Pazarın cirosal büyüklüğü ise 5 milyar lirayı aştı. Pazarın en büyük oyuncularından Çin merkezli Mcdodo Türkiye’nin Genel Müdürü Mehmet Uçurum, “Evde mobil cihaz kullanımı ve dijital oyun aktivitelerinin ciddi ölçüde artması, kullanıcıları gaming kulaklıklara, kablosuz şarjlara, Type-C bağlantılara, hızlı şarj adaptörlerine ve powerbank’lara yöneltti” dedi.

Türkiye’de tüketicilerin telefon başına ortalama 5 aksesuar aldığını söyleyen Mehmet Uçurum, şöyle konuştu: “Bu aksesuarlar çoğunlukla, kablo, adaptör, kılıf, kırılmaz cam ve kulaklık oluyor. Ayrıca hızlı şarj pazarı akılalmaz derecede büyüyor. Çünkü cep telefonlarının özellikleri artarken bataryaları bu hıza yetişemiyor. Bu durumda hızlı şarj aletleri kurtarıcı oluyor. Yarım saatte yüzde 50 dolum yapabilen GaN (galyum nitrür) teknolojili adaptörler bu yılın gözdesi. Ayrıca şarj olduğunda otomatik bağlantı kesen şarj cihazları oyuncuların vazgeçilmezi.”

Bu arada iPhone 12’nin kutusundan kulaklık ve şarj adaptörü çıkmamasının da sektör oyuncularını heyecanlandırdığının altını çizmekte fayda var. Bu haftaki yazımızda mobil aksesuar pazarının geldiği son noktayı sizlere sunarken, bu sektörün dijital dönüşümden nasıl etkilendiğini de gözler önüne serdik. Öyle ki sadece cep telefonları için binlerce inovatif (yenilikçi) model geliştirilmiş. İşte yeni dönemde pazarın seyrini değiştirecek o cihazlardan seçtiklerimiz:

Baseus CAHUB-S0G adlı bu şarj cihazının üzerinde SD, Micro TF kart okuyucu, Type C girişi, HDMI çıkışı ve 3 adet USB çıkışı bulunuyor. Yani cihaza aynı anda flash bellek, mouse, oyun kumandası, hard disk ve klavye bağlayabiliyorsunuz. 4K HDMI desteği sağlayan cihaz aynı zamanda hızlı şarjı da destekliyor. Televizyon dışında projeksiyon cihazlarına da bağlanabilen ve 12 ay garanti süresi olan bu ürünün fiyatı ise 699 TL.

Yeni nesil telefonların artık sinema çekimlerinde bile kullanılabilmesini sağlayan dev lens adaptörleri tasarlandı. Bunlardan biri de Ulanzi Dof. Bokeh, sığ alan derinliği ve film için kusursuz çekimler yapan bu cihazı telefonunuzun ana kamerasıyla hizalamanız yani monte etmeniz yeterli. Sonra görüntünüz odaklanana kadar SLR/DSLR lensinizdeki odak kadranını çevirmeniz gerekiyor. Fiyatı 2 bin TL.

Phonesoap adlı cihaz, telefonunuzu şarj ederken aynı zamanda ultraviyole ışınlarıyla 360 derece dezenfekte olmasını sağlıyor. Sıvı ve kimyasal kullanmadan sadece birkaç dakikada bakteri ve virüsleri yüzde 99.9 temizleyen cihaz, tüm akıllı telefonlara uyumlu. Cihazın içerisindeki temizleme ampüllerinin ömrü tam 4 bin saat. 2 yıl garantili cihazın fiyatı da 1.525 TL. Bu cihazın 250 TL’lik modelleri de var.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Çocuk gelişimini hızlandıran oyunlar 26 Şubat 2022 | 106 Okunma Büyüklerin 'Cep' sınavı 19 Şubat 2022 | 72 Okunma Bu girişimler ufkunuzu açacak 12 Şubat 2022 | 68 Okunma İndirimler aşka geldi 09 Şubat 2022 | 193 Okunma 2022’ye damga vuracak e-ticaret trendleri 05 Şubat 2022 | 201 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar