Bozuk bilgisayara sihirli dokunuş

Bilgisayar fiyatları yüzde 100 artınca mali gücü yetmeyenler ya alımlarını erteledi ya da eski cihazlarını sandıktan çıkarıp çare aramaya başladı. Türkiye genelinde evlerde kullanılmayan yani...

Bilgisayar fiyatları yüzde 100 artınca mali gücü yetmeyenler ya alımlarını erteledi ya da eski cihazlarını sandıktan çıkarıp çare aramaya başladı. Türkiye genelinde evlerde kullanılmayan yani atıl vaziyette duran 50 milyon adedin üzerinde bilgisayar var ve araştırmalara göre bunların en az 5 milyonu tamirciye bile gitmeye gerek kalmadan ufak dokunuşlarla onarılabilecek durumda. Bu hafta sizin için en sık karşılaşılan sorunları ve pratik çözüm yollarını araştırdık.

İYİCE YAVAŞLADI MI?

Güncel bir virüs programı yükleyin ve hemen tarama yapın. Depolama alanını boşaltın. İnternet tarayıcınızı ve donanımlarınızı kontrol edin. Windows işletim sisteminiz için yeni bir güncelleme olup olmadığına bakın. Yine de sorun çözülmediyse her şeyi silin ve yeniden başlayın. Isınma ile ilgili bir yavaşlama da olabilir. Bunun için Görev Yöneticisi’nde çalışır durumda gördüğünüz programları kapatabilirsiniz.

SÜREKLİ KAPANIYORSA

Eğer güç kaynağı ile ilgili bir temassızlık yoksa bunun en büyük nedeni aşırı ısınmadır. Bu da fanın doğru çalışmadığını gösterir. Fan içten ya da dıştan kapanmış olabilir. Dizüstü bilgisayar kullanıyorsanız, alt kapağı çıkarmadan fanı kontrol edin.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Çocuk gelişimini hızlandıran oyunlar 26 Şubat 2022 | 106 Okunma Büyüklerin 'Cep' sınavı 19 Şubat 2022 | 72 Okunma Bu girişimler ufkunuzu açacak 12 Şubat 2022 | 68 Okunma İndirimler aşka geldi 09 Şubat 2022 | 193 Okunma 2022’ye damga vuracak e-ticaret trendleri 05 Şubat 2022 | 201 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar