3 boyutlu dersler

Pandemiyle birlikte uzaktan eğitim sisteminin yaygınlaşması, artırılmış gerçeklik teknolojilerinde çığır açtırdı. Daha bir yıl öncesine kadar sadece bazı profesyonel programlar için...

Pandemiyle birlikte uzaktan eğitim sisteminin yaygınlaşması, artırılmış gerçeklik teknolojilerinde çığır açtırdı. Daha bir yıl öncesine kadar sadece bazı profesyonel programlar için kullanılan bu sistem, artık ilkokuldan üniversiteye kadar her müfredatta kullanılabilir hale geldi. Biyoloji dersinde organları, matematikte formülleri, fizikte yer çekimi deneylerini kitaplardan ışınlanır gibi 3 boyutlu olarak önünüze getiren artırılmış gerçeklik teknolojisi, öğrenme kabiliyetini maksimum düzeyde hızlandırıyor.

DOKUNMA HİSSİ

Bu teknolojileri geliştiren ve dünyaya yayan şirketlerin başında ise zSpace geliyor. Merkezi ABD’deki Silikon Vadisi olan bu şirket, dokunmatik kalemi ve yüksek çözünürlüklü 3D gözlükleri ile dünyanın ilk artırılmış ve sanal gerçeklik öğelerini birleştiren bilgisayarlar geliştirdi. Derinlik algısına sahip bu cihazlarda dokunsal öğretme kabiliyeti var. Yani incelemek istediğiniz bir nesneye dokunduğunuzda, o şey önünüzde dönmeye başlıyor ve gözlüklerle enine boyuna inceleme yapabiliyorsunuz.

KAYIT DA YAPIYOR

Bu şirketin odağındaki ülkelerden biri ise Türkiye. zSpace Müfredat ve Eğitim Tasarım Uzmanı Elif Çilek Ataman, “zSpace, hem geliştirilmiş donanımları hem de özel yazılımlı 3 boyutlu eğitim içerikleriyle öğrencilerin deneyimleyerek öğrenmesini sağlıyor. Yani geleneksel sınıflarda erişilemeyecek nesnelerle etkileşime giriliyor. Sistem aynı zamanda öğrencilerin çalışmalarını da kaydederek öğretmene gönderilmesine olanak veriyor. Hedef kitlemiz okullar ve beceri atölyeleri” dedi.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Çocuk gelişimini hızlandıran oyunlar 26 Şubat 2022 | 106 Okunma Büyüklerin 'Cep' sınavı 19 Şubat 2022 | 72 Okunma Bu girişimler ufkunuzu açacak 12 Şubat 2022 | 68 Okunma İndirimler aşka geldi 09 Şubat 2022 | 193 Okunma 2022’ye damga vuracak e-ticaret trendleri 05 Şubat 2022 | 201 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar