Ramazan fırsatçıları

Mübarek ramazan ayı başladı. Pandemi koşulları sebebiyle, dini ritüelleri eksik bir ramazan olacak bu yılki. İftar sofraları alışıldık buluşmalardan uzak olacak bu sene. Daha doğrusu olmalı. Uzman hekimler...

Mübarek ramazan ayı başladı. Pandemi koşulları sebebiyle, dini ritüelleri eksik bir ramazan olacak bu yılki. İftar sofraları alışıldık buluşmalardan uzak olacak bu sene. Daha doğrusu olmalı.

Uzman hekimler, kalabalık iftarlardan kaçınılması gerektiğini özellikle vurguluyorlar. Aynı evde sürekli birlikte yaşayan aile üyeleri dışındaki insanlarla bir araya gelinmemesi çok önemli. Gayet yerinde bir kararla, bu sene teravih namazları camilerde kılınmayacak. Bulaşma riskini artıracağından, cemaatin uzun teravih namazlarında bir arada olması uygun bulunmadı. Evet biraz eksik, buruk bir ramazan olacak ama iftar sofraları ve teravih namazlarında alınacak bu tedbirler, dramatik seviyedeki vaka ve ölüm sayılarını geriletmenin yollarından biri.

YARDIM TOPLAMAYA GELENLER

Yardım toplamak için kapıyı çalanlar ise bu sene ramazandan bile önce geldi.

Boynunda eğreti bir yaka kartı, elinde bir makbuz koçanıyla geliyor ramazan fırsatçıları.

Kimi valilikten izinli olduğunu söylüyor ve engelli vatandaşlara yardım için para istiyor, kimi yine engelli çocuklara yardım için kurulmuş bir dernek adına geldiğini söyleyerek çalıyor kapıyı. Genellikle ‘engelli insanlar’ kullanılıyor yani. Yardımlaşma geleneğinin, dayanışma duygularının yoğun olduğu kutsal ay ramazan özellikle seçiliyor tabii.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Muhalefette yeni dönem 01 Mart 2022 | 303 Okunma Savaş 25 Şubat 2022 | 177 Okunma Hâl'i pürmelalimiz 22 Şubat 2022 | 219 Okunma Buse Şenses 'Gazi' değil mi? 18 Şubat 2022 | 100 Okunma KDV indirimi 15 Şubat 2022 | 95 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar