Omicron ve üniversiteler

Bilim insanlarının ‘dalga’ değil ‘tsunami’ olarak adlandırdığı Omicron varyantı gündemin ilk sırasındayken, üniversite öğrencilerinin gündeminde yüz yüze dersler ve sınavlar var....

Bilim insanlarının ‘dalga’ değil ‘tsunami’ olarak adlandırdığı Omicron varyantı gündemin ilk sırasındayken, üniversite öğrencilerinin gündeminde yüz yüze dersler ve sınavlar var. Karşılaştığım birçok üniversite öğrencisinden bizzat dinledim. Çok sayıda üniversiteliden de aynı konuda mesajlar alıyorum.

*

Konu, Omicron’un hızla yayıldığı ortamda yüz yüze yapılan sınavlar. Bir hukuk fakültesi öğrencisi, hafta başında şöyle yazdı mesela: “Vaka sayıları 45 bini bulmuşken ve yeni varyant tehlikesi bu kadar büyükken, ben perşembe günü saat 13,00’te bir sınava, saat 15,00’te de ikinci bir sınava gireceğim.

Yani yaklaşık 4 saat boyunca sınıf içinde bulunmak zorundayım. Aynı durumda yüzlerce, binlerce kişiyiz. Ayrıca vaka sayıları cumaya kadar daha da artacaktır. Bu sadece bizim bölüm için değil, tüm fakülteler için geçerli.” Mesajı yazan öğrencinin tahmin ettiği gibi, hafta başında 45 bine yaklaşan vaka sayısı, çarşamba 66 binlere ulaşmıştı.

*

İstanbul’dan gelen mesajların birinde, dersler ve sınavlarla ilgili durum şöyle anlatılıyordu: “Işık, Gedik, Altınbaş, Ayvansaray, Maltepe, Beykent, Sabancı, Koç, Boğaziçi, İTÜ, Piri Reis, Doğuş ve Haliç gibi birçok üniversite online’a (uzaktan öğretim ve sınav) döndü.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Muhalefette yeni dönem 01 Mart 2022 | 303 Okunma Savaş 25 Şubat 2022 | 177 Okunma Hâl'i pürmelalimiz 22 Şubat 2022 | 219 Okunma Buse Şenses 'Gazi' değil mi? 18 Şubat 2022 | 100 Okunma KDV indirimi 15 Şubat 2022 | 95 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar