İsmail Demir'in ABD'ye cevapları

ABD’nin açıkladığı CAATSA yaptırımlarının hedefindeki kurum Savunma Sanayii Başkanlığı (SSB). Kişiyse, Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir ve kurumun üç yöneticisi.

ABD’nin açıkladığı CAATSA yaptırımlarının hedefindeki kurum Savunma Sanayii Başkanlığı (SSB). Kişiyse, Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir ve kurumun üç yöneticisi. Demir’e Washington DC’den gelen yaptırım kararını ve bundan sonrasını sordum. İşte İsmail Demir’in POSTA’ya özel açıklamaları:

Malvarlığım yok, ABD’ye gitmesem de olur

- Biz bunun geleceğini üç senedir biliyoruz. Maddelerin içinden seçilebileceklerle ilgili tahminlerimiz vardı. Bildiğimiz ve beklediğimiz bir şeyin ortaya çıkması olduğu için çok fazla bir şey hissettim diyemem.

- Şahsımla ilgili biliyordum ama diğer üç arkadaşımın da bunun içine katılması biraz beni şaşırttı. Bu da muhtemelen, meşhur 12’nci maddede ‘benzer işler yapanlar’ ifadesinden kaynaklandı.

- Şahsımla ilgili olan kısmın zaten bir kıymeti harbiyesi yok. ABD’de mal varlığım yok. Uzun süre kaldım, yaşadım ama mal varlığım yok. Vize kısıtlaması konusunda da söyleyeceğim; gitmeyeceğiz demek ki… Gitmemem lâzım diye bakıyorum. Geçmişte bazı bakanlarımızda olduğu gibi sonradan kaldırırlarsa, bakarız. Ama ben orada yıllarca okudum, yaşadım, arkadaşlarım var vs. Ben yeterince Amerika’ya gittim zaten. Bundan sonra gitmesem de olur.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Muhalefette yeni dönem 01 Mart 2022 | 303 Okunma Savaş 25 Şubat 2022 | 177 Okunma Hâl'i pürmelalimiz 22 Şubat 2022 | 219 Okunma Buse Şenses 'Gazi' değil mi? 18 Şubat 2022 | 100 Okunma KDV indirimi 15 Şubat 2022 | 95 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar