‘Dostlarımız’dan mısınız?

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun kurultay konuşmasında öne çıkan “dostlarımızla birlikte” ifadesi oldu. Kılıçdaroğlu’nun “İlk...

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun kurultay konuşmasında öne çıkan “dostlarımızla birlikte” ifadesi oldu. Kılıçdaroğlu’nun “İlk seçimde dostlarımızla birlikte iktidar olacağız” sözleri, Millet İttifakı’nda resmen yer almayan partilerde nasıl yankılandı?

HDP nasıl algıladı?

“Kemal Kılıçdaroğlu’nun bahsettiği o ‘dostlarımız’dan mısınız?” şeklindeki soruma Hakların Demokratik Partisi (HDP) çevrelerinden gelen yanıtları şöyle özetleyebilirim: HDP’nin gündeminde daha çok, kendi çizgisinde bir toplumsal ittifak çalışması var ama yine de CHP Lideri’nin mesajı, genel olarak olumlu bulundu.

Parti çevrelerinde, Kemal Kılıçdaroğlu’nun o sözünün hem HDP’ye hem yeni partilere mesaj olduğu görüşü hakim. Daraltıcı değil genişletici bularak, ‘dostlarımız’ ifadesini olumlu karşılayan HDP, bu kavramın altının nasıl dolacağını görmek için zamana ihtiyaç duyuyor.

Gelecek ne diyor?

“Kılıçdaroğlu’nun o sözleri partinize de göz kırpmak anlamına mı geliyor?” Bu soruyu yönelttiğim Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Selim Temurci telefonda şunları söyledi:

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Muhalefette yeni dönem 01 Mart 2022 | 303 Okunma Savaş 25 Şubat 2022 | 177 Okunma Hâl'i pürmelalimiz 22 Şubat 2022 | 219 Okunma Buse Şenses 'Gazi' değil mi? 18 Şubat 2022 | 100 Okunma KDV indirimi 15 Şubat 2022 | 95 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar