Aselsan mevzusu

“Gazetelere bir şey yansıdı. Bunlar geldiler, Aselsan, Roketsan, Havelsan… Bunları alacaklarmış, pazarlıklarını yapacaklarmış. Buradan Erdoğan’a ve Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) veliaht prensine de...

“Gazetelere bir şey yansıdı. Bunlar geldiler, Aselsan, Roketsan, Havelsan… Bunları alacaklarmış, pazarlıklarını yapacaklarmış. Buradan Erdoğan’a ve Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) veliaht prensine de söylüyorum. Ordunun Havelsan’ına, Roketsan’ına, Aselsan’ına el koyarsanız, satarsanız; fitil fitil burnunuzdan getiririm.” Bu sözler Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun salı günü yaptığı Meclis grup konuşmasından.

*

BAE Veliaht Prensi Muhammed Bin Zayed, 24 Kasım’da Türkiye’ye geldi ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile buluştu. İkilinin görüşmesinin ardından BAE’nin Türkiye’de yatırım yapmak için 10 milyar dolarlık fon ayırdığı açıklandı. Bu açıklamadan kısa bir süre sonra Ankara kulislerinde “BAE, Türkiye’nin özellikle savunma sanayii alanında faaliyet gösteren stratejik şirketlerini satın alacak” söylentisi yayıldı. CHP Lideri Kılıçdaroğlu, işte bu söylenti üzerine yaptı o sert çıkışı.

ASELSAN HALKA AÇIK

Adı geçen üç şirketten Roketsan ve Havelsan halka açık değil. Sadece Aselsan hisseleri Borsa İstanbul’da (BIST) işlem görüyor. Aselsan’ın yüzde 25.8’i halka açık. Aselsan hisseleri, geçen hafta çıkan söylentiyle birlikte bir miktar yükseldi hatta.

Borsada işlem gören her hisse senedi gibi Aselsan hisselerini de parasını veren herkes satın alabiliyor. Buna yabancı yatırımcı da dahil. Ancak siyasetin gündemine kadar gelen konu bu değil. Çıkan söylenti, Türkiye’nin savunma sanayii teknolojisindeki lider markaların Körfez sermayesine satılacağına dairdi.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Muhalefette yeni dönem 01 Mart 2022 | 303 Okunma Savaş 25 Şubat 2022 | 177 Okunma Hâl'i pürmelalimiz 22 Şubat 2022 | 219 Okunma Buse Şenses 'Gazi' değil mi? 18 Şubat 2022 | 100 Okunma KDV indirimi 15 Şubat 2022 | 95 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar