Rusya’ya karşı şimdi tek başımızayız!

Türkiye’nin gündemi senelerden buyana dünkü gibi karmakarışık olmamıştı... Önce bir Rus savaş uçağını düşürdük, sonra haftalardır beklenen hükümet kuruldu, derken...

Türkiye’nin gündemi senelerden buyana dünkü gibi karmakarışık olmamıştı...

Önce bir Rus savaş uçağını düşürdük, sonra haftalardır beklenen hükümet kuruldu, derken Türkmenler de bir Rus helikopterini indirdiler ve Rus yetkililerin bize veryansın ettikleri mesajlar ardarda gelmeye başladı.

Şimdi, etkisi çok uzun müddet boyunca devam edecek gibi görünen uçak düşürme meselesini biraz derinlemesine ele alalım:

Hava sahamız haftalardır ihlâl ediliyordu; uyarı üstüne uyarı yapmış, ne olduğunu aslında ben dahil pek çok kişinin bir türlü anlayamadığı “angajman”denen kuralları uygulamak zorunda kalacağımızı söylemiştik ama kulak asan olmamıştı.

Kurallar nihayet uygulandı ve Rus uçağını düşürdük!

Dün meydana gelen hadise öylesine bir dert ki, aşağı tükürseniz sakal, yukarı tükürseniz bıyık! Türkiye tepkisini sadece söz söyleme seviyesinde tutacak olsa sınırlarımız ve hava sahamız yolgeçen hanına dönecekti, bunun önüne geçilmesi ve hükümranlık hakkımızın muhafazası için mutlaka birşey yapılması gerekiyordu, yapıldı ve Rus uçağı düşürüldü.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Anketçilerin üzerinden öyle bir silindir geçti ki, Allah düşmanımı bile bu kadar rezil etmesin! 27 Mayıs 2023 | 903 Okunma Hayvanat bahçesi 18 Mayıs 2023 | 511 Okunma Postallı demokratlar 10 Mayıs 2023 | 790 Okunma Fazıl Say'ın bestelediği 100. Yıl Marşı'nın üzerinde intihalin gölgesi var! 28 Nisan 2023 | 674 Okunma Bu da benim "100. Yıl Marşı" önerim: "Çıktık açık alınla yüz yılda her savaştan" 25 Nisan 2023 | 295 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar