Ankara Andlaşması ve ekran gevezeleri

sırasına yerleşince, TV’lerimizde hemen her gün arz-ı endâm eden profesyonel konuşmacılara da gün doğdu. Şimdi sabah-akşam Musul ile Kerkük’ten bahsediyor; Lozan, Ankara, vesaire andlaşmaları yorumlayıp...

sırasına yerleşince, TV’lerimizde hemen her gün arz-ı endâm eden profesyonel konuşmacılara da gün doğdu. Şimdi sabah-akşam Musul ile Kerkük’ten bahsediyor; Lozan, Ankara, vesaire andlaşmaları yorumlayıp duruyorlar!

Bu profesyonel konuşmacılara “profesyonel çenebazlar” yahut“gevezeler” demek aslında daha doğru olur. Zira yaptıkları iş katıldıkları programlarda bilgi vermek, ortaya elle tutulur birşeyler koymak yahut seyirciyi aydınlatmak falan değil, sadece çene çalıp kendilerini göstermekten ibaret!

Maaşallah, bilmedikleri hiçbirşey yok ve hepsi âlim-i küll, yani her mevzuda âlim! Meselâ kadın hakları konusundaki programa davet ediliyor, iştirak buyurup uzun uzun konuşuyorlar; derken sohbet bir başka konuya, diyelim ki petrol fiyatlarına geliyor ve onu da anlatıyorlar. Program sırasında Başkan Trump hakkında bir haber mi geldi, bu defa Amerika’nın yönetim sistemi ve dış politikası hakkında milleti irşad ediyorlar! Devlet idaresinden çiçekçiliğe, Musul-Kerkük meselesinden İngiltere ile Avrupa Birliği arasındaki ilişkilere, Almanya seçimlerinden İstanbul’un kanalizasyon problemlerine kadar aklınıza gelebilecek hemen her konuda güya bilgileri var, şakır şakır anlatıyorlar ama dediklerinde dinleyenin istifade edebileceği tek bir mâlûmat bulabilene helâl olsun! Söyledikleri sadece lâftan, sadece bol ve bomboş lâftan ibaret!

 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Anketçilerin üzerinden öyle bir silindir geçti ki, Allah düşmanımı bile bu kadar rezil etmesin! 27 Mayıs 2023 | 901 Okunma Hayvanat bahçesi 18 Mayıs 2023 | 511 Okunma Postallı demokratlar 10 Mayıs 2023 | 790 Okunma Fazıl Say'ın bestelediği 100. Yıl Marşı'nın üzerinde intihalin gölgesi var! 28 Nisan 2023 | 674 Okunma Bu da benim "100. Yıl Marşı" önerim: "Çıktık açık alınla yüz yılda her savaştan" 25 Nisan 2023 | 293 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar