Vi-ting dönemi

Meydanlardaki liderlerin söylemlerine bakılırsa, sanki parlamenter sistem devam ediyor; hükümeti kimin kazanacağının yarışı yapılıyor. Meydanlarda, bir zamanların "Beş fazlası da benden" yaklaşımına...

Meydanlardaki liderlerin söylemlerine bakılırsa, sanki parlamenter sistem devam ediyor; hükümeti kimin kazanacağının yarışı yapılıyor. Meydanlarda, bir zamanların "Beş fazlası da benden" yaklaşımına benzer vaatler de bunu destekliyor.

Son dönem bir de meydanlara yerleştirilen dev ekranlardan ötekini suçlamak için kullanılan videolu mitingler, yani “vi-tingler” de eklendiğinde sanılır ki eski sistem devam ediyor.

Oysa Türkiye, 1 yıl önce kararını verdiği başkanlık sistemine geçilsin diye son adımının atılacağı sandığa gidiyor.

Gelecekte sistemin nasıl çalışacağına, yeni sistemde nasıl bir düzenin kurulacağına, sistemin nasıl bir fayda veya zarar getireceğine ilişkin tek kelime söylenmiyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Demokrasi zaferi… 29 Mayıs 2023 | 471 Okunma Geleceği depolayanlar... 28 Mayıs 2023 | 110 Okunma Meclis bu sayıya hiç ulaşmamıştı 26 Mayıs 2023 | 449 Okunma Startup partiler… 25 Mayıs 2023 | 132 Okunma Sandığa kimler gitmedi? 24 Mayıs 2023 | 581 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar