Siyasal tartışma zemini Meclis'te kalmazsa

“TBMM kanun fabrikası gibi çalışmamalı...” AK Parti’nin önceki Genel Başkanı ve Başbakanı Ahmet Davutoğlu’nun yakın geçmişteki yakınması mealen bu temel üzerine...

“TBMM kanun fabrikası gibi çalışmamalı...”

AK Parti’nin önceki Genel Başkanı ve Başbakanı Ahmet Davutoğlu’nun yakın geçmişteki yakınması mealen bu temel üzerine oturuyordu.

Kamuoyunda “torba kanun” adını alan çok maddeli tasarıları Meclis’e getirmeme kararı aldıklarını belirtirken, gerekçesini de “kanunların uzun çalışmalar ve tartışmalar sonucunda çıkması gerektiğine”dayandırıyordu.

Davutoğlu’nun 2014 Eylül’ünde savunduğu, sivil toplumun da katkı verdiği üzerinde yeterince tartışılan kanun yapma tekniğine geçilemedi.

Bakanlar Kurulu kararıyla “Bir daha olmayacak” denilen torba kanundan vazgeçilemedi.

Şimdi, “ülkenin sorunlarını süratle çözüm yolunda arzulanan hızda çalışmadığı” gerekçesiyle Meclis’in anayasası diye nitelenen içtüzük değişikliğiyle yeni bir aşamaya geçiliyor.

Danışma Kurulu’nun oybirliğiyle karar alamadığı; özetle iktidarın karşı çıktığı parti gruplarının önerilerinin görüşülme süresi kısıtlanıyor.

Buna göre grup sözcüsü 5 dakika, o konuda görüş bildirecek her partiden birer milletvekili de 3’er dakika konuşacak; 8 dakikada bir siyasi parti grubu meramını anlatmış olacak.

Verdiği teklif gündeme alınmayan milletvekilinin konuşması da yine 5 dakikayla sınırlanacak.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Demokrasi zaferi… 29 Mayıs 2023 | 471 Okunma Geleceği depolayanlar... 28 Mayıs 2023 | 110 Okunma Meclis bu sayıya hiç ulaşmamıştı 26 Mayıs 2023 | 449 Okunma Startup partiler… 25 Mayıs 2023 | 132 Okunma Sandığa kimler gitmedi? 24 Mayıs 2023 | 581 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar