Sandıkta 'kıl payı' hesabı

YÖNETİM sisteminin yeniliğine bir de oy kullanmadaki yenilik eklenince anket şirketleri eskiden olan ne varsa çöpe attı. Aslında benzer durumla yıllar önce de karşılaşmış, 1982’de California valilik ve...

YÖNETİM sisteminin yeniliğine bir de oy kullanmadaki yenilik eklenince anket şirketleri eskiden olan ne varsa çöpe attı.

Aslında benzer durumla yıllar önce de karşılaşmış, 1982’de California valilik ve 1992’de Britanya genel seçimi sonrası kamuoyu yoklama şirketleri anket usullerini değiştirmişti.

Benzer durum bu seçim sonrası Türkiye’de de yaşanacak.

Ayrıca bugünden kim sandık sonucunu bileceğini iddia ederse de yanılır; çünkü hiçbirinin bu seçime yönelik bir ölçme modeli yok.

Kendi modelini kurmuş olsa elinde yeterli veri bulunmadığı için onun yerine koyacağı rakam da yok...

Çünkü ittifak partilerinin arasında veya öteki ittifaktan akacak seçmen kaymasını ölçebilmek için en azından İYİ Parti’nin oy oranını doğru bilmek gerek.

OYNAK MÜHÜR

Ayrıca hangi bölgede seçmenin blok, hangi bölgede ise oynak mühür davranışı sergilediğini kestirmek de zor.

Yani Cumhurbaşkanlığı’nda ötekine, milletvekili listesinde kendi partisine 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Demokrasi zaferi… 29 Mayıs 2023 | 471 Okunma Geleceği depolayanlar... 28 Mayıs 2023 | 110 Okunma Meclis bu sayıya hiç ulaşmamıştı 26 Mayıs 2023 | 449 Okunma Startup partiler… 25 Mayıs 2023 | 132 Okunma Sandığa kimler gitmedi? 24 Mayıs 2023 | 581 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar