Reaktif hükümet

HÜKÜMETLERİN gelecekteki politikalarının nasıl yürüyeceğini, kabineye yeni gelen bakanların özellikleri sergiler. AK Parti hükümetlerinde ise bu çok daha belirgin görülür. Örneğin “demokratik...

HÜKÜMETLERİN gelecekteki politikalarının nasıl yürüyeceğini, kabineye yeni gelen bakanların özellikleri sergiler.

AK Parti hükümetlerinde ise bu çok daha belirgin görülür.

Örneğin “demokratik açılım” veya “çözüm süreci” öncesi kabine, akademisyen ve saha deneyimi olan, Kürt politikasıyla geçmişte bir şekilde ilgilenmiş olan isimlerden oluşmuştu.

Ancak sonrasında mücadeleye yönelik bir hükümet politikasına dönüldüğünde geçmişteki icraatları deneyimle sabit, mücadeleci isimler tercih edildi.

Kongre sonrası beklenen ve dün gerçekleşen hükümet revizyonu ile atanan yeni bakanların özellikleri de yeni dönemin özelliğini sergiliyor.

Revizyonla gelen bakanlardan ve yer değiştirmelerden de anlaşılıyor ki yeni hükümet taban politikasına ağırlık veren, reaktif yapıda olacak.

Yani, olay sonrasına dönük incelemeler yapan, buna ilişkin yeni tedbirleri süratle uygulamaya koyan, bunu yaparken de ince eleyip sık düşünmek yerine, sonuca odaklı icraat geliştiren politikalara yönelecek.

AKTİF YAPILAR

Bu tespitimin nedeni de yeni göreve gelen bakanların geçmişteki eylemsel davranışları. Kamuoyunda bilinmez, ancak yeni bakanların ağırlıklı bölümü TBMM’deki aktif, çalışkan ve bazen gözü kara olabilecek cevval eylemleriyle tanınır.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Demokrasi zaferi… 29 Mayıs 2023 | 471 Okunma Geleceği depolayanlar... 28 Mayıs 2023 | 110 Okunma Meclis bu sayıya hiç ulaşmamıştı 26 Mayıs 2023 | 449 Okunma Startup partiler… 25 Mayıs 2023 | 132 Okunma Sandığa kimler gitmedi? 24 Mayıs 2023 | 581 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar