Misafirhanedekiler gazinodakiler...

AKINCI Üssü davasının görüldüğü mahkemede dün bir yandan iddianameyi okuyup diğer yandan duruşmayı takip ederken fark ettim. Darbe gecesi Akıncı Üssü’nde olduğunu kabul eden ve “kurmay...

AKINCI Üssü davasının görüldüğü mahkemede dün bir yandan iddianameyi okuyup diğer yandan duruşmayı takip ederken fark ettim.

Darbe gecesi Akıncı Üssü’nde olduğunu kabul eden ve “kurmay subaylar imamı” olarak yargılanan sanık Hakan Çiçek’in savunması çok daha netleşti.

O gece “sivil imamlar” ile darbe girişimini gerçekleştiren subaylar, bütün planlamalarını 143. Filo Komutanlığı ile yanı başında yer alan “subay gazinosu”nda yapmış.

Filo komutanlığının koridorunda bir kamera olduğu için darbecilerin ne yaptıkları video görüntüleriyle kayıt altındayken, subay gazinosu civarında kamera bulunmaması, olanların da hard disklerinin tanklara ezdirilmesi nedeniyle görüntüye ulaşmak mümkün olmamış.

Ancak itirafçıların ve sanıkların ifadeleriyle darbeye kalkışanların hepsinin o gece subay gazinosunda bulunduğu kesinleşmiş.

SORGUYA SORGU

Diğer sivil imamlar Adil Öksüz, Kemal Batmaz, Nurettin Oruç ve Harun Biniş ile birlikte tarlada yakalanan Hakan Çiçek, tabii sorgusunda her şey gibi bunu da inkâr etti.

Kendisinden bir gün önce dinlenen diğer sanık Kemal Batmaz ile aynı yöntemi sergiledi.

Hatta öyle bir hale çevirdi ki kendisine soru soran avukatları sorgular duruma getirdi.

Bu da müşteki sıralarındaki dinleyicinin “Siz mi onu, o mu sizi sorguluyor?” isyanına yol açtı; hâkim de bağıran müşteki yakınını salondan attı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Demokrasi zaferi… 29 Mayıs 2023 | 471 Okunma Geleceği depolayanlar... 28 Mayıs 2023 | 110 Okunma Meclis bu sayıya hiç ulaşmamıştı 26 Mayıs 2023 | 449 Okunma Startup partiler… 25 Mayıs 2023 | 132 Okunma Sandığa kimler gitmedi? 24 Mayıs 2023 | 581 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar