Ankaralı olmak!..

AK Parti’nin Ankara belediye başkan adaylarını açıklama toplantısında kürsüye gelenlerin söylem paydasında buluştuğu tek konu vardı. Ankaralı olmak… Anlaşılan o ki Mehmet Özhaseki’nin...

AK Parti’nin Ankara belediye başkan adaylarını açıklama toplantısında kürsüye gelenlerin söylem paydasında buluştuğu tek konu vardı.

Ankaralı olmak…

Anlaşılan o ki Mehmet Özhaseki’nin, 1998-2015 yılları arasında Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanlığı yapmış olması değil, Ankaralı olup olmadığı öne çıkmış.

İlginçtir en az 3 aydır Özhaseki de bu durumun farkında.

Nedeni de bundan 3 ay kadar önce TBMM kulisinde bir grup arkadaşımla birlikte sohbet ederken Özhaseki’nin adaylığı konusu henüz kesin değildi.

Sohbetimizin bir yerinde aynen şunu söyledi:

“Ankara seçmeninin ilginç bir yanı var; Ankaralı seçmenin yüzde 30’u oy verirken Ankaralı olup olmadığına bakıyor, ona göre tercihini yapıyor...”

Özhaseki’nin adaylığının açıklanmasıyla birlikte de bu sendrom sürdü; hatta sürmeye devam ediyor.

Bunun en iyi göstergesi de dünkü aday tanıtım töreninde AK Parti lideri Erdoğan, aday Özhaseki ve İl Başkanı’nın konuşmasında aynı tema hakim oldu.

Hatta Cumhurbaşkanı konuya daha ağırlıklı yer ayırdı ve kendisini örnek gösterdi:

“Şahsım için Rize ata yurdumdur. İstanbul siyasete ve hayata atıldığım şehirdir. Ankara da ülkeme hizmet ederken etle tırnak gibi iç içe geçmiş bir şehirdir…”

EN ÇOK NERELİ VAR?

Dikkat çeken ise, adayının Ankaralı olmasını isteyen seçmenin ne kadar Ankaralı olduğu…

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Demokrasi zaferi… 29 Mayıs 2023 | 471 Okunma Geleceği depolayanlar... 28 Mayıs 2023 | 110 Okunma Meclis bu sayıya hiç ulaşmamıştı 26 Mayıs 2023 | 449 Okunma Startup partiler… 25 Mayıs 2023 | 132 Okunma Sandığa kimler gitmedi? 24 Mayıs 2023 | 581 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar