Türkiyede iç savaş senaryoları

Aşağıdaki yazıyı 10 yıl evvel kaleme aldım:“Aylar önce, Norveç’te yaşayan Sefa Yörükel’le bir araya geldiğimizde ilginç bir dokümandan bahsetti. Yörükel, uzun yıllardan beri...

Aşağıdaki yazıyı 10 yıl evvel kaleme aldım:
“Aylar önce, Norveç’te yaşayan Sefa Yörükel’le bir araya geldiğimizde ilginç bir dokümandan bahsetti. Yörükel, uzun yıllardan beri İskandinav Ülkeleri Türkçe Konuşan Ülkeler Enstitüsü Direktörü olarak görev yapıyor… Norveç’te yaşıyor.
Geçtiğimiz yıl İsviçre’de, devlete bağlı bir stratejik Araştırmalar kurumunda çalışan bir dostunu ziyarete gidiyor. Stratejik Araştırmalar Kurumu’nda çalışan arkadaşı, önüne hayli kabarık bir dosya koyuyor. Dosyanın başlığında “önümüzdeki on beş yılda Türkiye’de çıkacak iç savaşın ayrıntıları” ifadesi yer alıyor.
Dosyada Türkiye’de çıkması / çıkarılması planlanan iç savaşın ayrıntıları anlatılıyor.
Diyor ki Yörükel: Aynı dosya bütün batılı ülke istihbarat birimlerinde ve strateji kurumlarında elden ele dolaşıyor.(1 Eylül 2005)”
Sefa Yörükel, batının yaptığı soykırımlar konusunda da çok uzman bir isim. Helen Norveç’te yaşıyor.
Yukarıdaki sözlerini Meltem TV’de yayınlanan Diyalog programında da aynen tekrar etmişti. Aradan 10 yıl geçti.
Birkaç gün önce basına bir haber düşüyor. AKP’nin Şanlıurfa milletvekillerinden biri, başka bir partinin milletvekilinin yanına giderek şöyle diyor:
“Türkiye’de bir iç savaş çıkma tehlikesi var. Güneydoğu eksenli bir iç savaş. Böyle bir durumda binlerce hatta on binlerce kişi ölebilir. Durum çok kötü.”
Sefa Yörükel’in 10 sene evvel batılı strateji kurumlarından aldığı “iç savaş” senaryoları bilgisi, bugün iktidar milletvekilleri tarafından bile konuşulur hale geldi.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Rum Abdurrahman Atatürk’e karşı! 09 Aralık 2017 | 1.047 Okunma Bir delikten iki defa ısırılmayacaksın! 06 Aralık 2017 | 224 Okunma Zerrab ve ötesi 04 Aralık 2017 | 281 Okunma Kumpas 01 Aralık 2017 | 250 Okunma Esad’la kucaklaşmaya doğru 25 Kasım 2017 | 181 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar