Savaşa beş kala

AKP Hükümeti Cizre ve Sur’daki terör mücadelesinde sona doğru gelindiğini, “kısa süre içinde” teröristlerin etkisiz hale getirileceğini söylüyor ama her zamanki gibi evdeki hesap çarşıya...

AKP Hükümeti Cizre ve Sur’daki terör mücadelesinde sona doğru gelindiğini, “kısa süre içinde” teröristlerin etkisiz hale getirileceğini söylüyor ama her zamanki gibi evdeki hesap çarşıya uymayacak. Çünkü hükümet, bugüne kadar hep hesap hatası yapa yapa geldi. Beşar Esad’ın da “kısa sürede” koltuğunu terk edeceğini söylüyorlardı ama Esad, iç savaş başlayalı neredeyse 5 yıl olmasına rağmen dimdik ayakta.
Hükümetin kısa sürede zafere ulaşma hamaseti, Türkiye’yi hem Sur’da hem Suriye’de hendeğe sapladı.
Bir türlü çıkamıyoruz.
“Rus savaş uçağını düşürdük” diye zafer çığlıkları atanlar bugün düşürülen uçağın sonucu olarak Bayırbucak’ı ve koca Türkmen Dağı’nı Rusya’ya teslim ettiler. Suriye ordusu ile birlikte hareket eden Rus askerleri bütün Türkmen köylerini ele geçirdi. On binlerce Türkmen, Türkiye’nin hamaset kokan, içi boş politikaları yüzünden evlerinden, barklarından, vatanlarından oldu.
Rus uçağını düşüren Türkiye, Bayırbucak’ı kaybetti.
Türkmenlerin dramatik durumunu şiir’ce şöyle anlatıyorum:
“Hey Türkmen’im hey Türkmen’im/ Yollara kattılar seni/ Bayırbucak ırak oldu/ Kullanıp attılar seni
Evinden barkından oldun/ Harap oldu güzel yurdun/ Yine boynu bükük kaldın/ Ne de tez sattılar seni”
Olayın en rezil tarafı düşürülen uçaktan paraşütle atlayan Rus pilotu öldüren “en kahraman Türk!” delikanlısının televizyonlarda beylik pozlar veriyor olması.
Yahu madem bu kadar kahramansın şimdi gitsene savaş hattına; yaptığınız hatalar yüzünden Bayırbucak’ı kaybetmişsiniz, bir de sıkılmadan gelmiş Türkiye’de kahramanlık taslıyorsunuz.
Türkiye’den muhaliflere binlerce TIR dolusu malzeme giderken şimdi “bu kahraman politikalar!” sayesinde bir tek toplu iğne bile gidemeyecek duruma gelmişken hala yüzlerinde bir nebze kızarma olmayanlara acıyarak bakıyorum.
Türkiye’nin Esad’ı devirme paranoyası ülkemizi bir anda Rusya ile karşı karşıya getirdi. Rusya, aynı anda hem Esad güçlerini hem de Türkiye’nin terörist dediği PYD güçlerini destekleyerek sınırlarımızda kendi hakimiyetinde alanlar oluşturuyor. Çünkü Putin’e göre ‘dost bildikleri Türkiye tarafından arkadan hançerlendiler’ ve şimdi farklı bir politik konseptle Türkiye’ye karşı sert politikalar uyguluyorlar.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Rum Abdurrahman Atatürk’e karşı! 09 Aralık 2017 | 1.047 Okunma Bir delikten iki defa ısırılmayacaksın! 06 Aralık 2017 | 224 Okunma Zerrab ve ötesi 04 Aralık 2017 | 281 Okunma Kumpas 01 Aralık 2017 | 250 Okunma Esad’la kucaklaşmaya doğru 25 Kasım 2017 | 181 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar