Kürt devleti hangi hataların eseri?

Barzani, 25 Eylül’de referanduma hazırlanıyor. Kürt devletine giden yol için kilometre taşı niteliğinde bir tarih bu. Referandum yapılırsa Kürt devleti tamam demek... Daha sonra ver elini İsrail’le entegrasyon.Türkiye...

Barzani, 25 Eylül’de referanduma hazırlanıyor. Kürt devletine giden yol için kilometre taşı niteliğinde bir tarih bu. Referandum yapılırsa Kürt devleti tamam demek... Daha sonra ver elini İsrail’le entegrasyon.Türkiye sözümona referanduma tepki gösteriyor, öfkeleniyor, ‘vahim bir hata’ diyor ama bütün bu vahim hatanın mimarı kendisi.

Dağda eşkıyalık yaparak Irak devletinin karakollarına baskın yapan Barzani’ye Kuzey Irak’ı hediye eden Amerika’dan sonra bu ‘eski şâki’ye her türlü desteği veren biziz.

Bu şâkinin bölgesel yönetiminin yollarını imar eden, kamu binalarını kuran, devlet mekanizmasına işlerlik kazandıran, enerji yatımlarını ihya eden, inşaat sektörünü ayağa kaldıran Türkiye’dir.

Barzani’ye devlet adamı muamelesi uygulayan, topraklarımızda yüzlerce paravan şirket kurma izni veren, silahlı Peşmergelerinin topraklarımızı kullanarak Kobani’ye gitmesine izin veren Türkiye’dir.

Bugün karşımızda ekonomik ve siyasi olarak elinde hayli güçlü kozlar olan bir Kuzey Irak yönetimi varsa bu durum bizim basiretsiz ve beceriksiz dış politikalarımızın eseridir.

Türkiye, Barzani’nin nihai hedefinin Kürt devleti olduğunu bilmiyor muydu?

Sağır sultanın bile haberdar olduğu bu gerçeğe kulak tıkayıp, sanki Barzani’nin amacı piknik yapmakmış gibi bir mantık ortaya koyarak bugün Kuzey Irak’taki referandum talebine ‘vahim hata’ demek, ‘vahim bir dış politika hezimetidir.’

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Rum Abdurrahman Atatürk’e karşı! 09 Aralık 2017 | 1.047 Okunma Bir delikten iki defa ısırılmayacaksın! 06 Aralık 2017 | 224 Okunma Zerrab ve ötesi 04 Aralık 2017 | 281 Okunma Kumpas 01 Aralık 2017 | 250 Okunma Esad’la kucaklaşmaya doğru 25 Kasım 2017 | 181 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar