Kıbrıs’ı satmayın!

Bu ayın sonunda Cenevre’de Kıbrıs’ın kaderini tayin edecek çok önemli bir konferans toplanacak. KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, bu konferansın “son durak” olduğunuz söylüyor. Kıbrıs...

Bu ayın sonunda Cenevre’de Kıbrıs’ın kaderini tayin edecek çok önemli bir konferans toplanacak. KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, bu konferansın “son durak” olduğunuz söylüyor. Kıbrıs sorununun çözümü adına bugüne kadar geçtiğimiz yüzlerce “oyun dolu” duraktan sonra, Akıncı’nın neden bu kadar kesin bir şekilde son durak dediğinin sebeplerini irdelemeye çalışıyorduk ki aradığımız haber Rum basınından geldi.
Rum Politis gazetesi, Türkiye’nin Kıbrıs’taki askeri varlığını yüzde 80 azaltma sözü verdiğini yazdı. Bir süre önce Kıbrıs Rum Kesimi Cumhurbaşkanı Nikos Anastasiadis de çözüm için Türk askerinin çekilmesi şart açıklamasında bulunduğunu hatırlayınca parçalar birleşiyor, Türk askeri olmayan bir Kıbrıs adım adım önümüze konuluyor.
Oysa Türk askeri olmayan Kıbrıs, yok
demektir.
Türk askeri olmayan Kıbrıs’ta, Türk’ün güvenliği sağlanamaz demektir.
Ve tam da bu günlerde Kıbrıs davasının büyük kahramanı, rahmetli Rauf Denktaş’ın hasta yatağındaki iken kendisini ziyaret gelen misafirler yaptığı son konuşmasını deşifre ediyordum.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Rum Abdurrahman Atatürk’e karşı! 09 Aralık 2017 | 1.047 Okunma Bir delikten iki defa ısırılmayacaksın! 06 Aralık 2017 | 224 Okunma Zerrab ve ötesi 04 Aralık 2017 | 281 Okunma Kumpas 01 Aralık 2017 | 250 Okunma Esad’la kucaklaşmaya doğru 25 Kasım 2017 | 181 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar