IŞİDe serilen kırmızı halılar

Suruç’taki menfur saldırının arkasında IŞİD’in olduğu neredeyse kesinleşti. Mesele IŞİD’in böyle bir saldırıyı neden yaptığının ve “bundan sonra neden böyle...

Suruç’taki menfur saldırının arkasında IŞİD’in olduğu neredeyse kesinleşti. Mesele IŞİD’in böyle bir saldırıyı neden yaptığının ve “bundan sonra neden böyle saldırıları düzenleyebileceğinin” kodlarını çözebilmek.
IŞİD’in Diyarbakır’da HDP’lilere yönelik saldırısı ile Suruç saldırısı birbirine paralel gözüken saldırılar. Bu saldırıların Suriye’deki egemenlik savaşında kendi kontrollerinden PYD kontrolüne geçen bölgelerin intikamını almak için yapılan bir saldırı imiş gibi “algılanması isteniyor.”
Bir el Türkiye’de “Kürt-IŞİD” savaşının çıkması için düğmeye basmış durumda.
Bu savaşın sadece Güneydoğu ile sınırlı kalmayacağı bütün Türkiye’yi saracağı malum.
Bu saldırı ile Türkiye “bakın işte, IŞİD’e destek verdiğimizi söyleyenler, IŞİD’in Türkiye’ye de düşman olduğunu görsünler” şeklinde bir savunmaya haklı olarak girecek.
IŞİD gibi taşeron örgütlere böyle eylemleri yaptırmak hiç de zor değil. Mesele bu saldırıyı “kimin yaptırdığını” bulacak yürekli çalışmalara imza atabilmek.
Yoksa “IŞİD’in intihar saldırısı yapacağına dair istihbarat aldık, bütün birimlerimizi uyardık” diye övünmek hiçbir işe yaramıyor. Zira sizin istihbaratınızın “hiçbir işe yaramadığı” ortaya çıkıyor. Yoksa, IŞİD’in son dönemde Türkiye’nin batı korkusuyla uyguladığı IŞİD’den uzaklaşma politikası sonucu Türkiye’de bazı hedeflere saldırıda bulunabileceğini bizim mahalle bakkalı bile gayet bildik bir şekilde anlatıyor!
Devletin Emniyeti ve istihbaratı ise armut topluyor!
Türkiye bugüne kadar kendisine yönelik “Başta IŞİD olmak üzere Suriye’deki çetelere destek verdiği” iddialarını özellikle IŞİD’in vahşi katliamları ortaya çıktıktan sonra kesin dille yalanlamıştı. Gerek Erdoğan, gerek Davutoğlu, “yok böyle bir şey, kesinlikle yalan, varsa ispatlayın” diyor gayet kararlı bir şekilde.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Rum Abdurrahman Atatürk’e karşı! 09 Aralık 2017 | 1.049 Okunma Bir delikten iki defa ısırılmayacaksın! 06 Aralık 2017 | 224 Okunma Zerrab ve ötesi 04 Aralık 2017 | 281 Okunma Kumpas 01 Aralık 2017 | 252 Okunma Esad’la kucaklaşmaya doğru 25 Kasım 2017 | 183 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar